“Ülkemizdeki farklılıklar zenginliğimizdir”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi üyeleri Kıbrıs Barış Harekâtının 43´ncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Samandağ Belediyesi Ev sahipliğinde buluştu.

21.07.2017 18:47:00 0
“Ülkemizdeki farklılıklar zenginliğimizdir”

Buluşmanın evsahipliğini yapan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, farklılıkların zenginlik olarak görülmesini önererek, “Biz birlikte güçlüyüz” dedi. Derneğin Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır da, “Kıbrıs adası 43 yıldır barış ve huzur içindedir, Kıbrıs türkünün can ve mal emniyeti sağlanmıştır. Artık Kıbrıslı Türkler kendi öz vatanlarında hür ve bağımsızdırlar” diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Mehmet Ramiz Bakır, bazı gün ve tarihlerin anmasında duyguların dorukta olduğuna dikkat çekerek yaptığı konuşmada Kıbrıs harekatındaki anıları paylaştı. Bakır, “Bundan 43 sene önce Kıbrıs´ı ilhak ederek Türkiye´yi batıdan güneye kuşatmak veya bu suretle Türkiye´nin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan 15 temmuz 1974´te yabancı katillere darbe yaptırarak adaya kan ve gözyaşı getirmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti hayalleri gerçekleştirmek üzere planlanan bu darbe girişimine gereken karşılığı vermek üzere derhal harekete geçmiştir. Türk ordusu 20 temmuz 1974 günü Kıbrısta başarılı bir hareket icra ederek Kıbrıs türkünü yok olmaktan kurtarmıştır. Kıbrıs türkünü 1800 yıllardan beri bu özgürlüğüne kavuşturmuştur. Böylece Yunanistan´ın hayali karanlık sularına ebediyen gömülmüştür. Senelerdir Kıbrıs´ta her türlü şiddete ve zulme uğrayan Kıbrıs türkü pes etmemiştir. 20 Temmuzda Mehmetçikle kucaklaşana kadar kimliğini varlığını gerektiğinde canını ortaya koyarak korumasını bilmiştir. 20 Temmuz Kıbrıs türkünün esaretten kurtulduğu bir gündür, 20 temmuz yavru vatanın ana vatana kavuştuğu bir gündür. Kıbrıs adası 43 yıldır barış ve huzur içindedir, Kıbrıs türkünün can ve mal emniyeti sağlanmıştır. Artık Kıbrıslı Türkler kendi öz vatanlarında hür ve bağımsızdırlar” diye konuştu.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de hâkim ve savcılar, gaziler ve eşlerinin de katıldığı etkinlikte Kıbrıs harekatına katılanların şehit olmayı göze alarak gittiklerini ifade eti. “Dünya değişiyor dün dişe diş düşman olduğumuz insanlar bugün kol kola girdiğimiz kişiler, ülkeler haline gelebiliyor” diyen Nehir, ülkemizdeki farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesini önerdi. Nehir şöyle konuştu: “Biz hep birlikte Türkiye´yiz. Biz birlikte güçlüyüz. Az önce bura da bir kardeşliğin destanı okundu. Bütün bu farklılıklar bütün bu renkler özü itibariyle kol kola girdiğimiz zaman birbirimizin gücünün farkına vardığımız bu ülke bir o kadar daha güçlü oluyor. O yüzden mümkün mertebe kardeşlik vurgusunun ısrarla ifade edildiği, altının çizildiği gazilerimizin o cesareti, o şehit olmayı göze alan yaklaşımla bugünlere gelmiş olması o gün orda canlarını seve seve veren o insanları rahmetle anıyorum. Onların sayesinde biz buradayız, onların sayesinde bu ülke hala ayakta. Her birimiz birer şehit olmaya aday durumdayız, başka şansımız yok. Ülke başka türlü kurtarılmaz, başka türlü sahiplenilmez. Bunu göze aldığımız durumda bu ülkede huzuru, adaleti, barışı, demokrasiyi temin etme şansı yakalarız. Biz buna inanan bir yaklaşımın insanlarıyız.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22