“Ülkenin kaderi kadınlarla değişecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik hak ihlallerinin iyileştirilmesinde panzehirin eşitlik olduğunu belirtti.

SİYASET 1.04.2021 19:55:25 0
“Ülkenin kaderi kadınlarla değişecek”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, Yaşam Hak Projesi´nin tanıtımı için geldiği Hatay´da İstanbul Sözleşmesi ısrarını sürdüreceklerini söyledi. CHP´nin kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında başlattığı Yaşam Hakkı Projesi´nin tanıtımını yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yurt gezilerini sürdüren Nazlıaka, Erzin, Defne, Samandağ ve Arsuz´da partililerle biraraya geldi, emekçi kadınlarla, kadın kooperatiflerinde üreticilerle buluştu, Arsuz İlçe binasının açılışını yaptı.

Partisinin Hatay İl Başkanlığında 15 ilçenin kadın kolları başkanları ve partililerle biraraya gelen Nazlıaka, Türkiye´nin İstanbul Sözleşmesi´nin ilk imzacısı olduğunu hatırlatarak, sözleşmenin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilemeyeceğini ifade etti. Hatay´daki çalışmalarını Erzin´den belediye başkanı ve partisinin ilçe örgütünün ziyaretiyle başlatan, Nazlıaka bugün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaretinin ardından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Yaşam Hakkı projemizin tanıtımını Defne ilçe ziyaretinde gerçekleştirdi.

Kadınlara destek ve danışmanlık hizmeti

Yaşam Hakkı Projesi ile şiddet gören kadınlara destek ve danışmanlık hizmeti verildiğini kaydeden Nazlıaka, şöyle konuştu: “İstanbul Sözleşmesi´nin Türkiye´nin ilk imzacısı olması çok önemli ve değerlidir. Ancak uygulanmadığını gördükçe 81 il kadın kollarının paydağı olduğu bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 nolu telefona hangi ilden bir yardım çığlığı yükselse orada olmaya özen gösteriyoruz. Şiddet gören kadınlara destek hizmeti ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Duruşmalarda, karakollarda, savcılıklarda yanlarında duruyoruz. Daha fazla kızkardeşimize elimizi uzatmak için çalışıyoruz.”

Arsuz´da üretici kadınlarla

Samandağ ziyaretinin ardından Arsuz´a geçen Nazlıaka, Arsuz Kadıneli Semt Pazarında standları ziyaret etti, kadınlara seslendi. İstanbul Sözleşmesi´ni ‘kadınların can simidi´ olarak tanımlayan ve o nedenle fesih kararını tanımayacaklarını vurgulayan Nazlıaka, şöyle konuştu: 'Göreceksiniz, 1 Temmuz´a kadar çekilme kararıyla ilgili bir sürecimiz var. Avrupa Konseyi 90 gün süre veriyor ülkelere. Biz o güne kadar sokak sokak gezeceğiz tüm kadınlarla, tüm eşitlikçi erkeklerle konuşacağız, bu sözleşmenin ne olduğunu anlatacağız. İnanıyoruz ki mutlaka başaracağız. Çünkü kadınları karşısına alanlar, aslında ne büyük bir hata yaptıklarının farkında değiller. Biz, kadınlar olarak, örgütlü gücümüzle yürek yüreğe, omuz omuza mücadele edeceğiz ve mutlaka kazanacağız.'

Nazlıaka´ya Hatay çalışmalarında CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ramiz Parlar, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri eşlik etti.

/resimler/2021-4/2/0757280109178.jpg

/resimler/2021-4/6/1354479170830.jpg/resimler/2021-4/2/0801306988954.jpg


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00