Ulusal makine teorisi sempozyumu

Türkiye´de ulusal ölçekte düzenlenen ve iki yılda bir gerçekleştirilen Ulusal Makine Teorisi Sempozyumunun 19.´su (UMTS, 2019 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ev sahipliğinde yapılacak.

2.10.2017 11:58:21 0
Ulusal makine teorisi sempozyumu

İskenderun Teknik Üniversitesi, sempozyuma ev sahipliği yapmaya hak kazandı. İskenderun Teknik Üniversitesi´nden yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: 'Sempozyum kapsamında; robotik, mekatronik, kontrol sistemleri, mekanik titreşimler, gürültü ve akustik, mekanizmalar, makine dinamiği, taşıt tekniği ve biyomekanik üzerine farklı üniversiteler ve sanayi kuruluşlarında yapılan bilimsel ve endüstriyel araştırma çalışmaları ile sonuçları tartışılarak kamuoyu ile paylaşılacak.'

Açıklamaya göre, sempozyumunun yürütücülüğünü İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağlar Conker yapacak. Yrd. Doç. Dr. Conker, “Henüz yeni açılan ve bu yıl öğrenci alan bir bölüm olmamıza rağmen bir sonraki UMTS´yi düzenleme görevinin tarafımıza verilmiş olmasından gurur duyuyoruz. Bu sempozyumun İSTE´ye getirilmesinde verdiği destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli´ye çok teşekkür ediyoruz. Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bize güvenenleri mahcup etmemek için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışarak güzel bir organizasyon yapmaya çalışcağız” değerlendirmesinde bulundu.
Açıklamada, 'Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu (UMTS), 1984 yılından bu yana her iki yılda bir farklı üniversiteler tarafından Makina Teorisi Derneği (MAKTED) çatısı altında düzenleniyor. UMTS´nin amacı; ‘makina teorisi alanında çalışan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirerek bilgi alışverişinde bulunulmasının sağlanması ve makina teorisi alanında Türkçe literatür oluşturulması´ olarak tanımlanıyor. Türkçe bildirilerin sunulduğu en köklü organizasyonlarından biri olan Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu kapsamında çeşitli yarışmalar da düzenleniyor' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04