Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu

Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) yapıldı.

GÜNCEL 9.09.2019 10:40:14 0
Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu

İskenderun/SES

 Sempozyuma, Türkiye´nin farklı üniversiteleri ve sanayi kuruluşlarından 200 dolayında temsilcinin katıldığı açıklandı.
İSTE´den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde yapılan sempozyumda konuşan 19. Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu Yürütücüsü ve İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Çağlar Conker, 'Sempozyumda; Makina teorisi, mekatronik, robotik, endüstri 4.0, yapay zekâ konularında 73 bildiri yer almaktadır. Gönderilen bildiriler Sempozyum Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi, kabul edilen bildiriler sözlü sunum olarak sempozyum programına dâhil edildi ve sempozyum bildiri kitabında tam metin olarak yer alacak. Hakem değerlendirme puanlarına göre belirlenecek olan makaleler, TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin´de taranan Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Dergisi (SUJEST) (Yeni adı ile Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi) özel sayısında basılacaktır. UMTS 2019 kapsamında ‘Paralel Manipülatörlerde Konumlama Hassasiyeti´ konusunda özel oturum düzenlenecek' dedi.
Sempozyumda konuşan Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Kalyoncu, “Sanayi uygulamalarında optimizasyon teknikleri” konulu sunumunda, optimizasyonun insanlık kadar eski bir tarihe sahip olduğunu ifade etti. Uyanıp güne başladığımız ilk andan itibaren optimizasyona tabi olduğumuzu anlatan Prof. Dr. Kalyoncu, sunumunda, ‘meta-sezgisel optimizasyon teknikleri´ ve ‘Arı Algoritması´ hakkında bilgi verdi, optimizasyon tekniklerinin uygulamalı örnekleri ile optimizasyonun pratikteki faydasını anlattı. Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Dr. İrem Aslan Seyhan da 'Ülkemizde bilim ve mekanik tarihi' adlı sunumla katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Seyhan, sunumunda makine ve mekaniğin geçmişten günümüze geçirdiği değişim ve dönüşümü anlattı.
Sempozyumun açılışında konuşan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, 19.´su düzenlenen sempozyumda sayının önemli bir detay olduğunu ifade etti ve 'Çünkü sayı sürdürülebilirliğini göstermektedir. Makine teorisi ve ilintili alanlar ile ilgili detaylı bilgiler sempozyumda paylaşılacak ve tartışılacak. Üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sunulacak' değerlendirmesini yaptı. Etkinlikte İSTE Rektörü Türkay Dereli, MAKTED YK Başkanı Prof. Dr. Eres Söylemez, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. alyoncu, Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Seyhan´a katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verdi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00