Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu, Antakya´da başladı.

SPOR 5.03.2018 09:46:55 0
Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu başladı

Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu´nun Antakya-Adana Etabının stardı Antakya´da verildi. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu, HBB Mehteran Takımı´nın gösterisi ile başladı. Bisiklet turu, 04 Mart tarihine kadar Hatay, Adana ve Mersin´de yapılıyor. Bisiklet turuma katılanlar İskenderun´dan da geçti. Tur kapsamında İskenderun´da sahil yolu tarfiğe kapatıldı ve önlem de alındı. İskenderun Belediyesi, İskenderun etabında dereceye giren ilk üç sporcuya ödül ve hediye verdi.
Bisiklet turu öncesinde yapılan basın açıklamasına Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, Türkiye Bisiklet Federasyonu YK üyesi Mehmet Zeki Kutlu, federasyonun Hatay İl Temsilcisi Hasan Tahsin Bakan da katıldı.
Son günlerde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Hatay´ın moral ve motivasyona ihtiyacının olduğunu ifade eden Hatay Vali Yardımcısı Özkan, ”Zeytin Dalı Harekatı´nda şehir olan mehmetçiklerimize Allah´tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu bugün Hatay´dan başlayacak ve Mersin´de son bulacak. Bu zor günlerde Uluslararası Akdeniz Turu´nun Hatay´dan başlaması bizi çok sevindirdi. Turda 12 ülkeden 15 takımın katılan 119 sporcu yarışıyor” diye konuştu.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı da, 'Bu organizasyonu buradan başlatarak kadim şehre destek olmak ve Hatay´ı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Farklı kültür ve renkleri buluşturan bisiklettir. Organizasyonu bundan sonraki yıllarda da yapmayı düşünüyoruz' dedi. Küçükbakırcı, açıkama sonrası Hatay Vali Yardımcısı Özkan, HBB Genel Sekreteri Maden, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şensöz, Hatay İl Temsilcisi Hasan Bakan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu YK üyesi Kutlu´ya plaket verip teşekkür etti. HBB Genel Sekreteri Maden ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Afrin Operasyonu´nda hayatını kaybeden askerlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyor ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Türkiye´nin başı sağ olsun. Hatay, yedi yıla yakındır savaşın gölgesinde kalan bir şehir. Bu zor günlerde Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu´nun Hatay´dan başlaması halkımıza ve şehrimize moral ve motivasyon verecek. Bisiklet camiasını memleketimizde görmek oldukça güzel.'
Hatay Büyükşehir Belediyesi de, sporculara destek vermek amacıyla gelen vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00