Ümit Özdağ, Erzin´de bekletiliyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay girişinde jandarma tarafından durduruldu. Valilik kararı gerekçe gösterilerek kente alınmayan Zafer Partisi Başkanı Özdağ, bulunduğu yerden ayrılmama kararı aldı, destek için çağrıda bul

HATAY 27.06.2022 14:57:26 0
Ümit Özdağ, Erzin´de bekletiliyor

Düzensiz göçmen sorununa dikkat çekmek için Suriye sınırına sembolik olarak ‘mayın´ döşemeyi planlayan Ümit Özdağ Hatay´a sokulmadı. Erzin´de bir akaryakıt istasyonundaki bekleyişini sürdüren Özdağ, “Bu kanunsuz emir kaldırılmazsa, gerekirse Hatay´ın Türkiye´ye katılışının yıl dönümü olan 9 Temmuz´a kadar buradayız' dedi.

Mayın polemiği ile gündem oluşturan, Suriyeli sığınmacılarla ilgili çıkışları ve sosyal medya hesabındaki “Zafer Partisi gelecek, sığınmacılar gidecek!” sloganıyla dikkat çeken, ”Suriyelileri geri göndereceğiz' diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bugün Hatay´da olmayı planlıyorduk. Ancak İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği Erzin´de konvoyumuzu durdurdu. Bizim şehre girmemizi yasakladılar. Bu bir anayasal suç” diye konuştu.

Basın açıklaması yapıp bir otomobil yedek parçasını da sembolik ´mayın´ olarak bölgeye bırakmayı planladıklarını ancak kente alınmadıklarını sosyal medya hesaplarından da yaplaşan Özdağ, “Fakat şehre alınmadık. Yemek yemek için bile şehre giremezsiniz diyor Vali. İnanılır gibi değil. Aslında biz yanlış yerden geldik Adana üzerinden değil Şam üzerinden gelseydik girmek daha kolaydı. Çünkü orada kontrol yok” iddiasında bulundu.

Hatay´a girişinin engellendiğini saat 10.15 sıralarında bulunduğu noktadan canlı yayınla duyuran ve oluşan güvenlik önlemlerini gösterenulundukları noktaya gelmek isteyenlerin de engellendiğini duyuran Özdağ, valiyi istifaya davet etti. Özdağ, “Zafer Partisi olarak Hatay´a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamıyoruz” dedi, şu paylaşım ve çağrılarda bulundu: “Yüzbinlerce sığınmacı ve kaçağın istilası altındaki bir Türk şehri olan Hatay´a Zafer Partililer alınmıyor. Bu kanunsuz, bu akılsız kararı protesto etmek için, Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay´da yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum. Hatay´daki Suriyeliler olay çıkarır diye Zafer Partisi heyetinin kente girmesi engelleniyor. Bu kentin teslim alındığını anlamına geliyor. Sizin işiniz Suriyeli korkusu ile Zafer Partisini engellemek değil güvenliği sağlamak. Seyahat özgürlüğü anayasal bir haktır. Ve engellenemez. Ben parlamenter olarak buradan devam edebilirim bunu da engellemeye kalkarlarsa başka bir suç olur bu. Ancak tek başıma arkadaşlarımı bırakıp onlara uygulanan engellemeyi meşrulaştırmadım. Şimdi gerekçeleri ne Zafer Partisi´nin Hatay´a gelmesinin bir güvenlik meselesi olduğu söyleniyor. Bu çok sorunlu bir davranış. Suriyeli sığınmacıların bizim için tehdit olacağını bizim de onlar için tehdit olacağımızı kabul eden bir yaklaşım. Bu kabul edilemez.”

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04