“Umut her yerde”

Akdeniz Buluşması başlıyor

GÜNCEL 9.05.2019 11:25:04 0
“Umut her yerde”

Akın Bodur/İskenderun

4. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşması etkinlikleri dün Osmaniye´de gerçekleştirilen etkinliklerle başladı. İskenderun´un da aralarında bulunduğu Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Antakya, Fethiye, Demre, Kaş, Tarsus ile birlikte beş il ve beş ilçede eş zamanlı gerçekleştirilecek kültür-sanat şöleninin bu yılki teması Umut Her Yerde.
12 Mayıs´a kadar sürecek sanat buluşmasının yıl yılki onur konuğu ise şair, araştırmacı-yazar Bilsen Başaran. Bu yıl da Mersin Merkezli etkinliklerin genel koordinatörlüğünü Ferhat İşlek, dönem sözcülüğünü F. Saadet Bilir yapıyor. İskenderun Temsilcisi Mehmet Berkyürek, Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, Adana Temsilcisi Mehmet Taşar, Osmaniye Temsilcisi Mustafa Bardak, Antalya Temsilcisi Nadire Sönmez, Fethiye Temsilcisi Coşkun Karabulut da kendi etkinlik alanlarında programlar planladı.

İskenderun etkinliği Bilsen Başaran´la başlayacak
Osmaniye´de yapılan açılış programının ardından İskenderun programı, onur konuğu 9 Mayıs Perşembe günü Bilsen Başaran´ın söyleşisi ile başlayacak. Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği evsahipliğinde Mehmet Berkyürek, Recep Yıldırım ve Ali Kurt´un organize ettiği dört gün sürecek kültür-sanat etkinliğinin İskenderun Programında, dört söyleşi, bir görsel sunum, bir dinleti yer alıyor.
10 Mayıs Cuma günü Doç. Dr. İhsan Ökten´in Tıp ve Sanat, Arap şair ve gazetesi Melek Mustafa ile eğitimci yazar Tunay Devrim´in Arap Kadın Şairleri söyleşilerinin ardından yönetmenliğini Zafer Özgentürk´ün yaptığı Süveydiyenin Çiçekleri belgesel gösterimi yapılacak.
Recep Yıldırım´ın anlatıcılığında İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği dinletisi Pazar günü 12.30´da başlayacak. Yazar ve yayıncı Kemal Düz ile yazar Selma Sayar´ın Hala Okuyoruz konulu söyleşi 14.30´da gerçekleştirilecek.

Etkinliklere davet etti
Antalya´da, Antalya Kültür-Sanat Derneği (AYSAD) ile Akdeniz Üniversitesi; Adana´da, Yaşam Sanat Derneği; Osmaniye´de Ozanlar, Yazarlar ve Şairler Derneği (OSYAD); Antakya´da Aalen Kültür Sanat Derneği; İskenderun´da Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği ile birlikteliğinde gerçekleşecek etkinliğin son günü Saimbeyli Obruk Şelalesi´ne kültür gezisi yapılacak.
Ayna Dernek Başkanı Mehmet Berkyürek, Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği çatısı altında İskenderun´daki kültür-sanat şölenine davet yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22