Umutlar 2021´e…

Umutlar ve beklentilerin ertelendiği, koronavirüsün gölgesinde yaşandığı kayıp bir yıl olan 2020 bu gece yerini yeni yıla bırakacak. Kutlama mesajlarında da ‘yarının bugündan daha iyi olması´ dilekleri aktarıldı, koronavirüs salgın

GÜNCEL 31.12.2020 15:49:18 0
Umutlar 2021´e…

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında 2021 yılına yeni umut ve beklentilerle girildiğini belirtti. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “2020 yılında başlayan koronavirüs salgını ile sağlımızın ne kadar değerli bir hazine olduğunu, bilim ve teknolojinin önemini, modern tıbbın vazgeçilmezliğini, ailemizin, sosyal ve toplumsal dayanışmanın ehemmiyetini tüm dünya ile birlikte yeniden idrak ettik. Aziz milletimizden aldığımız güç ile birlik ve beraberlik içerisinde geçen yıl olduğu gibi yeni yılda da, sahip olduğumuz potansiyeli ve kaynaklarımızı Hatay´ımızı daha müreffeh, daha huzurlu ve geleceğe güvenle bakan bir il olması için toplumumuzun tüm kesimleri ile kenetlenerek çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yeni yılın ülkemize ve dünyaya başta sağlık olmak üzere barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederek, tüm Hataylı hemşehrilerimin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Savaş: Refah işbirliğiyle arttırılacak”

2020 yılında koronavirüs pandemisi dolayısı ile tüm insanlığın önemli sıkıntılar yaşadığını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeni yılda bilim insanlarının çabaları sonucu bu sorunun ortadan kalkacağına olan inancını dile getirdi. Din, dil ve ırk ayırımı olmadan herkesin kardeşçe yaşadığı Hatay´ın tüm dünyada örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Savaş, göreve geldikleri günden itibaren gerçekleştirmiş oldukları hizmetlerin 2021 yılında artarak devam edeceğini kaydetti. Savaş, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Geleceğimizin ümit ettiğimiz gibi olması için herkese önemli sorumluluklar düşmektedir. Ekonomik şartların sıkıntılı olduğu bu zamanlarda başta devletimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve ilçe belediyeleri ile hemşehrilerimizin refah seviyelerini yükseltmek amacıyla iş birliğiyle hareket etmemiz gerekiyor. Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gerek pandemi gerekse ekonomik sorunlardan dolayı kendi imkânlarımız doğrultusunda personellerimiz için asgari ücreti 2021 yılının başından itibaren 3100 TL yaptık. Bütün çalışanlarımıza, esnafımıza hayırlı olsun. Bunun tüm belediyelere de örnek olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile 2021 yılının mutlu, sağlıklı, huzurlu, başarılı ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ediyor, hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum,”

Öğrencilerine özlemini belirtti

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, yeni yıl mesajında “yeni bir yılın hepimizde yeni beklentiler oluşturduğu bir gerçektir” dedi. Depçi´nin mesajı şöyle: “Geçtiğimiz yıl tüm dünya için zorlu bir yıl oldu. Bu yılın öncelikle herkes için sağlıkla, huzurla, mutlulukla ve sevdiklerimizle bir arada geçirebileceğimiz bir yıl olması en büyük temennimiz. Dünyanın en güzel kampüsü ve en donanımlı sınıflarına da sahip olsanız, öğrencileriniz kampüste olmadığı zaman hep bir eksiksiniz. Akdeniz´in yanı başında güzel İskenderun´umuzda öğrencilerimizle yeniden bir arada olabilmek en büyük arzumuzdur.”

Parlar: Demokrasi mücadelemiz 2021´de de sürecek

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, zor bir yılı geride bırakırken; demokrasi, hukuk, özgürlük ve eşitlik mücadelesinin yeni yılda da süreceğini dile getirdi. Parlar, mesajında şunları kaydetti: ”2020 yılı tüm insanlık adına zor bir yıl oldu. Salgın nedeniyle, işsizlik, yoksulluk daha da arttı. Krizi derinleşti. Her yeni yıl yeni umut ve yeni bir başlangıçtır. Ekonomik sıkıntıların, işsizliğin, yoksulluğun sona erdiği, adaletin, hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir Türkiye hepimizin umudu. Demokrasi, hukuk, özgürlük ve eşitlik mücadelemiz yeni yılda da sürecek.”

Yeloğlu: 2021, sağlık, huzur ve mutluluk getirsin

AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, yeni yıl dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yeloğlu mesajında, 'AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden bu güne, ülkemizin çözüm bekleyen birçok problemini çözmenin ve dünyanın en kalkınmış ekonomileri arasında yer alabilmenin mutluluğunu bu yılda paylaşıyoruz. Eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere birçok alanda reform niteliğindeki yenilikleri ortaya koyan hükümetimiz bugün olduğu gibi gelecekte de ekonomik büyüme hızını devam ettirebilmenin çalışmaları içerisindedir. Hedefimiz, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023´te, bugünkünden çok daha farklı, kalkınmış bir Türkiye´ye ulaşmaktır. Halkımızın refah ve mutluluğu için çalışmalarımız bundan böyle de aynı şevk ve heyecanla devam edecektir. Hemşerilerimizin hayat standardını yükseltmek için sürdürdüğümüz hizmet yarışı yeni yılda da tüm hızıyla devam edecektir” ifadesini belirtti.

Tosyalı: 2021 için umudu gönülden yaşıyoruz

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şunları kaydetti: “Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, umut ve beklentileriyle yeni bir yıla giriyoruz. Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Yeni umutları ve beklentileri de beraberinde getirmektedir. Ülkemiz ve milletimiz açısından birçok önemli gelişmeler ve hadiselerin yaşandığı 2020 yılını geride bıraktığımız şu günlerde, yeni başlangıç yapacağımız 2021 yılının heyecan ve umudunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz.
2020 yılında özellikle tüm insanlığı olumsuz etkileyen Korona salgının, umutla gireceğimiz 2021 yılında bitmesi, tüm dünyada sevgi, barış, dostluk ve hoşgörünün egemen olması, doğal afetler, kazalar ve benzeri olaylarla karşı karşıya kalınmaması en büyük dileğimizdir.

Güven: 2021 Arsuz´da yeni projeler yılı olacak

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, mutlama mesajında 2021 yılında yeni projelerle yaşan kalitesini arttırma hedefine dikkat çekti. Güven, “2020 yılında, tüm dünyayı etkisine alan pandemi gibi olumsuzluklara rağmen, Arsuzlu hemşerilerimize asla yeterli görmediğimiz canla başla hizmet üretme gayretinde olduk. Yeni yılda da şehrimiz ve hemşerilerimiz için ekibimizle birlikte canla başla çalışacak, yeni projelerle Arsuz´daki yaşam kalitesini ve hizmet standardını yükseltmek için daha fazla çaba harcayacağız” dedi.

Şirin: 2021 mutululuk, umut ve bereketin yılı olsun

CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, 2021´in ´mutluluğun, bereketin ve umudun yılı olmasını diledi. Ülke olarak hem üzücü hem de acıları çok olan bir yılı geride bıraktık. Umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla daha girmenin mutluluğu içerisindeyiz. Hep birlikte çıktığımız bu yolda ilerlerken sizden güç alıyoruz. 2021 yılında birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel çalışmaları gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Gül: Yeni umutlarla karşılıyoruz

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: Yeni umutlarla 2021´i karşılamanın heyecanı yaşıyoruz. Yeni yılda öncelikle Covid – 19 salgının bitmesini ve milletçe sımsıkı sarıldığımız günlerin tekrar geri gelmesini yüce Rabbimden diliyorum. İlçemiz adına güzel hizmetler yapmanın mutluluğunu yaşadığımız fakat pandemi nedeniyle açılışını yapamadığımız birçok yatırımı ilçemize kazandırdığımız bir yıl oldu. 

Eryılmaz: Hizmet heyecanımız artacak

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz da mesajında şunları ifade etti: “2020 yılı geride kalırken yaşanılan kötü günlerin geride bırakıldığı, umut dolu yeni bir yıla merhaba diyoruz. Göreve geldiğimiz gün, içimizde var olan Samandağımıza hizmet aşkı ile 2021 yılında da aynı inanç ve heyecanla çalışmaya devam edecek, her geçen gün büyüyen ve gelişen Samandağ´ımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.”

‘2020´nin zorlukları 2021´de aşılacak´ temennisi

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de 2020´nin ekonomik, psikolojik ve sağlık anlamında bütün insanlığı etkileyen zorluklarına dikkat çektiği mesajında, şunları belirtti: “Koronavirüs salgınıyla, yangın ve depremlerle, ekonomik krizle boğuşarak geçirdiğimiz bir seneyi geride bırakırken, geleceğe ümitle bakacağımız yeni bir yılı karşılıyoruz. 2020 yılında ekonomik, psikolojik ve sağlık anlamında bütün insanlığı etkileyen zorluklar, acı olaylar yaşadık. Umuyorum ki, 2021 hepimiz için arzu ettiklerimizden çok daha fazlasını yaşatır. Hepimize önce sağlık ve huzur getirir. Ülkemizde ve tüm dünyada umut dolu beklentilerimizin ve gerçekleşmesini istediğimiz dileklerin hayat bulacağı bir yıl olur.”

Mansuroğlu: Umutlarımızı ayakta tuttuk

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da mesajında, şunları kaydetti: “2020 yılının bütün iç ve dış ve ekonomik sıkıntılarını, olumsuzluklarını geride bırakıyoruz. Yeni yıl için umutlarımızı, beklentilerimizi, direnç ve kararlılığımızı diri ve kalıcı tutmamız CHP´nin kuruluş felsefesi, ilkeleri ve aydınlanma devrimi yürüyüşü açısından fevkalade önemlidir. CHP ruhunu özümsemiş siz değerli ve yürekli dostlarımızla çok önemli, acı ve tatlı günler yaşadık; üzüldük, sevindik, umutlarımızı, beklentilerimizi hep ayakta tuttuk.”


Anahtar Kelimeler: Umutlar 2021

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00