UNDP´den arıtma incelemesi

Bazı incelemede bulunmak üzere Hatay´a gelen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti.

GÜNCEL 3.08.2021 17:59:32 0
UNDP´den arıtma incelemesi

Antakya/SES

Vali Doğan, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Vinton ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Hatay Valiliğinden ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Valilik makamında gerçekleşen kabulde, misafirleriyle bir süre sohbet eden vali Doğan, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton´u tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı inanışları ve etnik yapıları aynı çatı altında barış ve hoşgörü ile bir arada tutan kadim şehir Hatay´da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Misafirperverliğinden dolayı vali Doğan´a teşekkür eden UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, ´Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak mültecilere kapılarınızı açmanız ve yaptığınız yardımlardan dolayı kurumum ve şahsım adına çok samimi duygularla hayranlık besliyorum´ dedi.'
BM UNDP Mukim Temsilcisi Büyükelçi Vinton, EXPO 2021´in Antakya-Defne bölgesindeki alanını da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte ziyaret etti. BM heyetine, EXPO 2021 Hatay Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak, 220 dönümlük alan üzerine inşa edilen yapıları ve organizasyon şemasını anlattı, EXPO hakkında bilgi verdi.
UNDP heyeti, Hassa Atıksu Arıtma Tesisi´nde de incelemede bulundu. Tesis, Avrupa Birliği´nin sağladığı hibe kaynağından finanse ediliyor ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı´nca (UNDP) ihale edilerek yapılıyor. UNDP temsilcileri tarafından Amik Ovası bölgesine yapılan 5. tesis olan Hassa Atıksu Arıtma Tesisi´ne yönelik yapılan teknik sunumun ardından tesis sahasında inceleme de yapıldı. Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur prensibine göre günde 4 bin m3 ve saniyede 46 litre atık suyu arıtabilecek kapasitede dizayn edilen ve maliyeti 4 milyon 562 bin 836 dolar olan atık su arıtma tesisinde İnce ve kaba ızgaralar, kum tutucu üniteleri, anaerobik havuzlar, havalandırma havuzları ve çökeltim havuzları ve koku giderim sistemi incelendiği ve tesisin yaklaşık 1000 m3 kapasite ile çalıştığı bildirildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00