Üniversite güvenlik toplantısı

Hatay Üniversite Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı, Antakya´da yapıldı.

GÜNCEL 29.09.2021 18:35:10 0
Üniversite güvenlik toplantısı

Antakya-İskenderun/SES

Hatay Valiliği Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda, vali Rahmi Doğan´ın başkanlığında yapılan toplantıya, atay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko katıldı.
İlde bulunan üniversitelerde öğrenim görecek öğrencilerin yeni akademik yılını huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtilen toplantıda, güvenlik başta olmak üzere ulaşım ve konaklama gibi konularda kurumlar arası koordinasyon gerektiren hususlar ayrıntılı olarak görüşüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan toplantı açıklamasında şunlara yer verildi: 'Öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir problem yaşamamaları için kurumlarımızla gerekli koordinasyonun sağlandığını vurgulayan vali Doğan, ildeki üniversiteleri tercih eden ve medeniyetler şehri Hatay´da misafir edeceğimiz, gelecekte ülkemizi başarıya taşıyacak olan gençlere yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diledi' ifadesine yer verildi.

´Tek merkezde sınav´ güvensizliği görüşülmedi mi?
Açıklamada, büyükşehirlerde tüm ilçelerde yapılan ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların neden sadece Antakya´da yapılıp, diğer ilçelerde yapılmadığına ilişkin konunun görüşülüp görüşülmediği yönünde bilgi verilmedi. ÖSYM tarafından yapılan YDS ve ALES gibi bazı sınalar sadece Antakya´da yapılıyor. Bu da trafikte güvenlik sorunu yaratırken, birçok öğrenci adayı yetişememesi üzerine sınava katılamıyor, sınava katılanlar ise saatler öncesinden yola çıkması gerekiyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57