Üniversite kampüsüne bisiklet yolu

İskenderun teknik Üniversitesi (İSTE), kampüste standartlara uygun olarak yapımına başladığı Bisiklet Yolu Projesinin ilk etabının tamamlanıp, kullanıma sunulduğunu belirtti.

SPOR 19.08.2020 10:51:02 0
Üniversite kampüsüne bisiklet yolu

İskenderun/SES

 İSTE Kampüsü giriş kapısından başlayıp, rektörlük binası ile Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi önünden Kapalı Yürüyüş Yolu´na paralel bir biçimde planlanan bisiklet yolunun, İSTE Master Planı´na uygun olarak yapıldığı, KYK Öğrenci Yurtlarından, üniversitenin Bilim ve Teknoloji Merkezi´ne doğru uzanan bisiklet yolunun; altyapısı, beton dolgusu, boya rengi ve çizgilerinin yapıldığı ve kullanılmaya başladığı kaydedildi.

İSTE: Yönetmelik ve standartlara uygun
İSTE kampüsündeki Bisiklet Yolunda incelemede bulunup, Yapı İşleri Daire Başkanlığı´ndan bilgi alan İSTE Rektörü Türkay Dereli, “Master planımıza göre kampüsümüzde 2,5/5 km (tek yön/çift yön) civarında bisiklet yollarımız var. Çevre düzenlemesi çalışmalarıyla birlikte bisiklet yollarını da tamamlamak istiyoruz. Kampüs içerisindeki asfalt çalışmaları tamamlanırsa, bisiklet yolları imalat süreçlerinin de hız kazanacağını ümit ediyorum. Kampüs içindeki bisiklet yolları İskenderun´da şehir içinde yapılacak bisiklet yolları ile bütünleşecek. Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan destek alabilmek için yapılan proje çalışmalarına İSTE olarak destek veriyoruz. Bu konuda, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir protokole de imzaladık. Konudaki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için harekete geçtik, bisiklet yolumuzun ilk etabını yaptık ve hizmete sunduk. Kalan kısmının imzaladığımız protokol kapsamındaki proje finansmanı ile yapılması en büyük arzumuz. Kaldırım seviyesinden aşağıda olmak üzere, 3 metre genişliğinde beton zemini mavi renkli ve beyaz çizgili bisiklet yolu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın hazırladığı Bisiklet Yolu Yönetmeliği´ne uygun olarak yapıldı. Yurt ve eğitim binalarını birbirine bağlayacak şekilde tasarlanan bisiklet yollarının eğimi asla yüzde 4´ü geçmiyor' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19