Üniversite kampüsüne cami

2 dönüme yapılan üç katlı cami, 7 bin kişi kapasiteli

GÜNCEL 16.11.2019 10:23:18 0
Üniversite kampüsüne cami


İskenderun/SES

Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü‘ne yaptırılan Hacı Mehmet Alkan Camii Kompleksi´nin açılışı dün yapıldı. Caminin açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan´da katıldı. 2 dönüme yapılan üç katlı cami, 7 bin kişi kapasiteli cm üniversite kampüsüne yapılırken, kampüsteki öğrenci ve çalışanların tamamının 7 bini bulmayacağı belirtiliyor.
Cami açılışına ilişkin Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: '15 Kasım Perşembe günü saat 12.00‘de Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilen açılışta vali Doğan, ´Camii yapımında emeği geçen herkese ve hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan´a teşekkür ederim. Allah hayırlarımızı kabul etsin. Cemaati bol olsun, hayırlı, uğurlu olsun´ dedi. İl Müftüsü Kavillioğlu´nun duaları eşliğinde vali Doğan, protokol üyeleri ile birlikte kurdele keserek Hacı Mehmet Alkan Caminin açılışını yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi ve hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Alkan´ın katkılarıyla 2013 yılında temeli atılan camii, 2.000 metrekare alan üzerinde inşa edilmiş olup bodrum, zemin ve cami olmak üzere üç kattan oluşmaktadır. Zemin kat ve camii katında erkek ve kadınlar için abdest alma yerleri bulunmaktadır. Bodrum katla birlikte 7.000 kişi aynı anda namaz kılabilmektedir.'
Açılış törenine vali Doğan´ın yanı sıra Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, ile bazı sivil toplum kuruluşularının yöneticileri ile öğrencilerin de katıldığı belirtildi. MKÜ´den yapılan açıklamada ise katılanlar arasında MKÜ Rektörü Hasan Kaya, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu´na da yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22