Üniversite sınavı hafta sonu

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınava katılacak gençlere başarı diledi ve halkın, esnafın ve sürücülerin de sınav sürüsince duyarlı olmasını istedi.

GÜNCEL 27.06.2018 10:38:46 0
Üniversite sınavı hafta sonu

İskenderun/SES

 Gençlere, 'Unutmamak gerekir ki bu sınavda alacağınız sonuç ne olursa olsun hayat tüm renkleriyle devam edecek. Lütfen moralinizi bozmayın ve çalışmaya devam edin' dedi ve hem sınavda hem de yaşamda başarı diledi.
Kaymakam Soytürk, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 30 Haziran 2018–1 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nın geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceği açısından önemli olduğu kadar velilerimiz açısından da bir o kadar önem ve öncelik arz ettiği aşikârdır. Gençlerimizin önümüzdeki günlerde katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nın sizin üzerinizde oluşturduğu sevinç ve heyecan ile değerli ailelerinize hissettirdiği umut ve coşkuyu en kalbi duygularımızla paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Bilmelisiniz ki, sınav öncesi ve sınav esnasında en önemli stratejiniz; Her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak, kendinizden emin, olumlu bir bakış açısıyla, motivasyonunuzu yüksek tutmak, ayrıca ruh ve beden sağlığınız ile aile saadetinizin her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmamak olmalıdır.'

Öğretmen ve ebeveynlere de seslendi
Öğretmenlere de 'Öğrencilerimizin göstereceği başarıda şüphesiz sizlerin çok önemli bir payı var. Büyük zorluklar içinde sabırla ve fedakârlıkla öğrencilerinizin bu zorlu sınav maratonuna hazırlanmasına katkıda bulunuyorsunuz. Gösterdiğiniz sabır, gayret ve performanstan dolayı tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum' görüşünü belirten Soytürk, anne ve babalara ise şöyle seslendi: 'Çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Kalan günler onlar için çok önemli. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu hissettirmeli ve moral vermelisiniz. Bu onların stresini azaltacağı gibi sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, gözbebeğiniz, canınızdan bir can. Sınavlar gelir geçer, ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Lütfen bunu unutmayınız.'
Yöre halkına, esnaf ve sürücülere de sınav gününe ilişkin uyarıda bulunan Soytürk, 'Gençlerimizin geleceği için önem arz eden Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)´nın yapılacağı 30 Haziran 2018 Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü sınava katılan çocuklarımızın dikkat ve motivasyonlarının olumsuz etkilenmemesi bakımından, sınav öncesi ve sınavın bitimine kadar geçen süre zarfında gereken hassasiyeti ve duyarlılığı göstermenizi önemle rica ediyoruz. Sınav esnasında, çocuklarımızın dikkat ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek hatalara mahal vermemek, sınavın huzur ve güven ortamında yapılmasına katkıda bulunmak onların başarısı ve dolayısıyla velilerimizin mutluluğu açısından da önem arz etmektedir' açıklamasını yaptı.

LGS sonuçları açıklandı
Liselere geçişte uygulanan merkezi sınavın sonuçları dün www.meb.gov.tr adresinden açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) 02 Haziran´da yapılmış ve bir milyona yakın ögrenci sınava katılmıştı.


Anahtar Kelimeler: recep Soytürk

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00