Üniversitede çocuk şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İskenderun, Erzin ve Defne´de de etkinlik düzenlendi.

GÜNCEL 25.04.2019 09:14:20 0
Üniversitede çocuk şenliği

İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından İSTE Kütüphanesinde 23 Nisan etkinlikleri düzenlendi, yörede özel eğitim veren Yükseliş Koleji ile Doğa Koleji de şenlik ve şenliklik yaptı. Etkinliklere İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Türkay Dereli de katıldı. İSTE kütüphanesindeki törene katılan protokol üyeleri 23 Nisan için hazırlanan pastayı çocuklarla birlikte kesti. Öğrenciler piyano konseri verirken, Kızılay da vatandaşlara ekmek arası kavurma dağıttı. Buradaki etkinlikte konuşan kaymakam Yönden, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz müstesna bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır' dedi. 

Erzin Atatürk Parkında başlayan etkinlik Erzin Şehit Muhammet Kılınç Stadında devam etti. Kutlamaya Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Tegmen Selim Tıraş, İlçe Emniyet Müdürü Ali Çolak, İlçe Milli Eğiitm Müdürü Erdogan Asarkaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı. Kaymakam Demirci ve belediye başkanı Elmasoğlu öğrenciler ve halkın bayramını kutladı, günün anlamını ise İlçe Milli Eğiitm Müdürü Asarkaya yaptı. Törende, öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenhlere ödülleri törenle verildi.
Bayramda, öğrenciler Defne Sümerler Amfi Tiyatro´da gösteriler yaptı. Etkinliğe Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güze de katıldı. Defne Kaymakamı Şengök, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın anlamı ve önemi hakkında değerlendirmede bulunduğu kutlamada, palyaço eşliğinde eğlenen çocuklara Defne Belediyesi tarafından pamuk şeker dağıtıldı.
Hatay İl Sağlık Müdürvekili Ümit Mutlu Tiryaki de 'Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisanlar, önemli birer vesile olarak değerlendirilmelidir. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi koruyup, vatan toprakları için üstün mücadeleler vererek, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız. 23 Nisan´ı çocuklara armağan eden ilk meclis, vatan sevgisinin, fedakârlığın, bağımsızlığın, birlik ve beraberliğin timsali olmuştur. Aynı ruh ve heyecan ile bugün de çocukların bayram edebileceği bir dünya için ele ele vermeliyiz. Ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için yarınları kucaklamaya hazırlanan çocuklarımızın kendine güvenen ve mutlu bireyler olarak yetişmesi de bizim görevimizdir. Geçmişini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini iyi bilen sağlam nesillerin yetiştiğini görmek de en büyük mutluluğumuz olacak' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez de 'Dünya üzerinde, çocuklara böyle bir günün ithaf edildiği başka bir millet bulunmamaktadır. 23 Nisan, 99 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri atılmış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın felsefesine sahip çıkmak ve yaşatmak zorundayız. Yöneteni ile yönetileniyle bizlere düşen görev budur. Cumhuriyetimizin temel kuruluş felsefesini oluşturan ve baromuzun ilelebet savunucusu olduğu ulusal egemenlik ideali ve değerlerini çocuklarımıza armağan ve emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm mücadele arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun da şu değerlendirmeyi yaptı: '23 Nisan´ın ayrı bir anlam ve önemi vardır. Her 23 Nisan´da çocuklarımız için daha güzel bir gelecek istiyoruz ama bu maalesef temenniden öteye geçememektedir. Atatürk, ´Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır´ dese de, ne yazık ki bugün terör örgütlerinin maşası yapılan, açlık sınırının altında yaşayan, okula gönderilmeyen, tarlada, sanayide çalıştırılan, istismara maruz kalan, şiddete uğrayan, kaçırılan, öldürülen kısacası çocukluklarını yaşayamadan büyüyen çocuklar bu ülkenin bir gerçeğidir. Minik bedenlerin, hastalıklı ruhların vicdansız ellerinde yitip gitmesi insanlığımıza leke sürmektedir. Bu noktada, gelin hiç zaman kaybetmeden çocuk istismarına, cinayetlerine çok ağır cezalar getirelim, yasal düzenlemeler yapalım. Artık icraata geçmenin zamanıdır. 23 Nisan; çocuklarımızın özgürce koşup, oynayabildiği, sesleri ile sokaklarımızı şenlendirdiği bir bayram olmalıdır.'
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da şu değerlendirmede bulundu: '23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması niteliğiyle dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesinde oldukça önemli bir adımdır. Kuşkusuz tarihine, kültürüne sahip çıkan bir kuşağın varlığı bizlere umut vermektedir. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, ülkemizin her alanda gelişme gayretinin de kaynağıdır.'

Öğrenci, dernek başkanı koltuğunda
Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden Cengiz Akar, Defne Su Kavak, Aslı Reyyan Dikmen, Eymen Dönmez ve Duru Çeliktaş, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneğine 23 Nisan ziyaretinde bulundu. Ziyarette, öğrencilerden Cengiz Akar, dernek başkanı A. Gökhan Alkan´ın başkanlık koltuğunu sembolik olarak devraldı. Sembolik başkan Akar, yönetimiyle yaptığı toplantıda, çarpık kentleşmenin kente zarar verdiğini, toplu taşıma kullanılmadığı için trafik sorunu oluştuğunu, ilin tarım, turizm ve sanayi kenti olduğunu, tarım ve sanayi sektörlerinde katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerektiğini belirterek, turizme katkı sağlamak için de yeni tarihi bölgelerin turizme kazandırılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi´nde düzenlenen bayram etkinliğinde çocuklar dans edip, şarkı söyledi ve yaptığı gösterilerle eğlendi. Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran´ın da katıldığı kutlamada konuşan Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necibe Açar, 'çocuklar, öğretmenleri ile birlikte çok çalışıp bizlere gösteriler hazırladı' dedi. Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Duran da '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması niteliğiyle dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesinde oldukça önemli bir unsurdur' değerlendirmesini yaptı.
Makamını, Bir İnci Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Mansur´a sembolik olarak devreden Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da şu açıklamayı yaptı: 'Dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği ve her türlü sorunun el ele, çözülmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok büyük önem taşımaktadır. Bu günü, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Atatürk, onlara verdiği değeri ve duyduğu güveni gösterirken, bizlere de, ülkesine, milletine ve cumhuriyetine sahip çıkan gençler yetiştirme vazifesi vermiştir. Bizler; taşıdığımız sorumluluğu güçlenen bir Türkiye olarak sürdürmeye devam ediyoruz.'

'100 yıl önceki tehdit ve saldırılar sürüyor'

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseler Birliği Hatay Şubesi, İskenderun´da basın açıklamas ını yaptı. Kanatlı Caddesinin Havuzlu Çarşı bölgesinde yapılan basın toplantısında 23 Nisan´ı kutlayan liseliler ve TGB üyeleri, emperyalizme karşı mücadelenin sürdüğünü ve bu mücadelenin önderliğini gençliğin yaptığını ifade etti. TGB ve TLB adına açıklama yapan ve Türkiye Gençlik Birliği olarak, 19 Mayıs´ın 100. yılında İstanbul´da büyük bir gençlik yürüyüşü ve gençlik şöleni düzenleyeceklerini anlatan Suat Kummuz, '23 Nisan 1920, Cumhuriyet devrimimizin tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde saltanat yıkılmış ve egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletine armağan edilmiştir. Önderimizin de vurguladığı gibi Cumhuriyet 23 Nisan´da kurulmuş, 29 Ekim 1923´te ilan edilmiştir. 99 yıl önce Millet Meclisimizin kuruluşuyla Türk milleti ve Türk ordusu birleşmiş, emperyalizmin üzerine korkusuzca yürümüştür. Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızı başarıya ulaştıran yegâne formüldür. 100 yıl önce bütün zorlu koşullara rağmen emperyalizme karşı galip gelen fedakâr, kahraman ve cesur Türk milleti, bugün de bütün tehditlere ve saldırılara rağmen galip gelecektir. Ülkemiz, üretimsizlik illetinin getirdiği ekonomik sancılarla boğuşmakta ve mehmetçiğimiz, Amerikan emperyalizminin taşeronu PKK´ya karşı cephede çetin bir mücadeleyi sürdürmektedir. Emperyalist merkezlerin, birlik ve beraberliğimizi hedef alan söylemleri ve fiili saldırıları her geçen gün giderek devam etmektedir. Zorlukları ve güçlükleri birlikte göğüsleyeceğimiz bir döneme girmekteyiz. Türkiye, emperyalizme karşı zaferler kazandıkça Atatürk´ü keşfetmekte, Atatürk´ü keşfettikçe de birleşmektedir. Bu sancıların ve güçlüklerin içerisinden ancak Mustafa Kemal Atatürk´ün devrimci ilkeleri ve programıyla çıkabiliriz. Mustafa Kemal Atatürk bugün ülkemizin en büyük ortak değeridir. O´nun açtığı yolda ve gösterdiği hedefte birleşmek Türk gençliğinin en büyük görevidir. Büyük dirilişimizin 100. yılında Türk Gençliğinin yine aynı azim ve kararda olduğunu bütün cihana göstermek görevimizdir' dedi.


Anahtar Kelimeler: Üniversitede çocuk şenliği

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22