Üniversitede laboratuvar açılışı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), öğrencilerin lisans ve lisansüstü eğitimleri ve Ar-Ge faaliyetlerinde kullanabilecekleri yeni laboratuvar dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

EĞITIM 19.02.2018 09:20:19 0
Üniversitede laboratuvar açılışı

Orhan Yıldız/İskenderun

Açılış törenine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin de katıldı.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri için işadamı Recep Atakaş´ın bağışları ile oluşturulan, Mikrocut, bakalitleme ve temizleme-parlatma cihazı ve benzeri cihazların bulunduğu İSTE Metalografi Laboratuvarında, öğrencilere araştırma yapabilecekleri ortam sunulacağı da açıklandı.
Laboratuvar hakkında bilgi veren İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı, “Microcut isimli cihazımız mikron mertebesindeki küçük sert katı malzemelerin kesilmesi için kullanılmaktadır. Burada, özellikle çelik ve diğer diğer sert alaşımların değişik ölçülerde hassas kesilmesi işlemini rahatlıkla yapmaktadır. Bakalitleme cihazımız ile kesilen sert malzemelerimizi farklı ölçülerde kaplama işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Kaplanan malzemenin yüzeyinin temizlenerek parlatılması işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu cihazların kullanımı ile hazırlanan örnekler mikroskop yardımı ile yüzey şekillenişinin ve değişik fazların detaylı incelenmesi yapılabilmektedir' dedi. Rektör Dereli de, 'Bir şehir, üniversitesine ancak bu kadar destek olabilir. Bilim, sanayi ve teknoloji için Teknoversite olarak yola çıktık. Ülke olarak güçlü olmak zorundayız, güçlü olmak için de güçlü bir sanayi ve teknolojiye sahip olmalıyız. Bunun için üniversite olarak elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz' diye konuştu. Labaratuvarın, işadamı Recep Atakaş´ın katkısıyla kurulduğu açıklandı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57