Üniversiteden teknik proje çalışması

İskenderun Teknik Üniversitesinin elektrikli otomobil, robot kol ve insansız hava aracı ürettiği bildirildi.

GÜNCEL 28.07.2018 11:14:53 0
Üniversiteden teknik proje çalışması

Nesrin Geyik/İskenderun

 İSTE Enerji Enstitüsü Müdürü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. öğretim üyesi Emin Taner Elmas, elektrikli otomobil çalışmalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: 'Elektrikli otomobiller çevreci ve ekonomik. Uzun süreli yol gidebilmek ve menzilin artması amaçlı olarak enerji depolama sorununu aşabilmek için şarj istasyonları yaygınlaşmalı. Birim mesafe başına elektrik enerjisi tüketiminin azalması, bir başka deyişle motorların verimlilik değerlerinin yükselmesi alanında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çalışmalar mevcut. İSTE Elektro Mobil Takımı TÜBİTAK-Alternatif Enerjili Araçlar Kategorisinde 2018 yılı ‘TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle´ yarışmasına katılmaya hak kazandı. ‘Elektro-Mob-İSTE´ isimli Elektrikli Otomobili ile İSTE Elektro Mobil Takımı 5 Ağustos´ta başlayacak TÜBİTAK-Elektrikli Otomobil yarışlarına katılacak.

İSTE öğretim üyesi Elmas, insansız hava aracı çalışmaları hakkında da şunları belirtti: 'İSTE, İnsansız Hava Aracı üretmek için İHA Uçuş Takımı olarak çalışmalarına başladık. Üniversite bir İnsansız Hava Aracı (İHA) üreterek TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmalarına katılmayı hedeflemekte. Projelendirecek insansız hava aracının dizayn, üretim ve test aşamalarını gerçekleştirecek. Yarışma esnasında gerçekleştireceği tüm iniş–kalkış, seyir, faydalı yük taşıma ve bırakma, otonom seyir vb. görevleri tamamlamak üzere bir program uygulayacak. İSTE İHA Uçuş Takımı TEKNOFEST müracaatında da bulundu.
İSTE IEEE Öğrenci Topluluğunun yürüttüğü uzuv kaybı olan kişilere protez nitelikli robotel/robotkol takılması projesi çalışmasının Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Selva Bal´ın akademik danışmanlığındaki yaptığı ekip tarafından yürütüldüıü ve ekipte, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuğçe Gündoğan, Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ece Sultan Kaba, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Büşra Bucaklı, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Murat Can Çolak, Hazal Güler ve Petrol ve Doğal Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fulya Kayış´ın bulunduğu belirtildi. Ekibin, İskenderun´da yaşayan Zehra İİlkel adlı kişiye protez robotkol yapıp, teslim ettiği de belirtildi.
İskenderun Teknik Üniversitesinin Enerji Sistemleri Mühendisliğinin tezli yüksek lisans ve doktora programına, makina, elektrik ve elektronik, çevre, kimya, jeoloji, fizik, endüstri, enerji sistemleri, inşaat, bilgisayar, metalurji ve malzeme, petrol ve doğal gaz, uçak, uzay, havacılık, maden, otomotiv, raylı sistemler mühendisliği ve diğer mühendislik bölümleri mezunlarının müracaat edebileceği anımsatıldı.


Anahtar Kelimeler: Emin Taner Elmas

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00