´Üniversiteler ortak akla katkı sunmalı´

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli´yi makamında ziyarette bulundu.

SİYASET 7.08.2018 11:21:26 0
´Üniversiteler ortak akla katkı sunmalı´

İskenderun/SES

Milletvekili Türkoğlu´nun rektör ziyaretine, Hatay 22. eski milletvekili Mehmet Soydan ve AKP Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar da eşlik etti. Ziyarette milletvekilleri konukları ile AKP Dörtyol ilçe başkanına İskenderun Teknik Üniversitesi ve projeleri, vizyonu ve ihtiyaçları hakkında bilgi veren İSTE Rektörü Dereli, Web of Science´nin veri tabanına göre 107 devlet üniversitesi arasında bilimsel araştırmalar aategorisinde İüniversitenin 19. sırada bulunduğunu ifade etti. Akademik başarının yanı sıra öğrenci memnuniyetinde de kayda değer bir yükseliş elde edildiğini ifade eden Dereli, öğrenci memnuniyetinde Gümüş Madalya ve ‘A+ Üniversite´ statüsünün elde edildiğini belirtti.
Ziyarette konuşan Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da gelir arttırıcı tedbirleri, sosyal dokudaki rehabilitasyon, üniversite-sanayi işbirliği, tarım, post-modern şehircilik modeli, turizm gibi birçok alanda Hatay´ın gelişmişlik endeksinde Türkiye´nin ilk beş ili arasına yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Üniversitelerin akademik anlamda ortak akla hizmet edecek katkı sunması gerektiğini ifade eden Hatay Milletvekili Türkoğlu, 'Siyaset kurumu olarak her alanda Hatay´ı ilk beş il arasına yerleştirmeyi hedeflerken, İSTE ve MKÜ´nün de ilk beş üniversite arasında mütalaa edileceği günleri de göreceğiz' dedi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00