Üniversiteliye ´iklim değişikliği´ bilgilendirmesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Avrupa Birliği ile projesi olan 'İklim değişikliği alanında kapasitenin geliştirilmesi programı' kapsamında eğitim düzenledi.

EĞITIM 1.12.2018 10:05:01 0
Üniversiteliye ´iklim değişikliği´ bilgilendirmesi

HBB´den yapılan açıklamaya göre, birçok alanda yaşanan hızlı değişim ile günümüzde mevcut kaynakların gelecek nesiller için sürdürülebilirliği, çevre ve iklimdeki değişimler, doğal felaketlerde yaşanan artış gibi Türkiye´de yoğun olarak tartışılmaya başlanan sorunlara çözüm olarak Avrupa Birliği tarafından geliştirilen proje Hatay´da iki oturum olarak düzenlendi.

Antakya Anemon Otel´de üniversite öğrencileri için iklim değişikliği konulu farkındalık semineri düzenleyen HBB, eğitimde İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Abdulla Sakallı´nın sunum yaptığı eğitimde, iklim değişikliği konusunda farkındalığın arttırılması, iklim değişikliğine uyum sağlanması ve değişikliğin etkilerinin azaltılması konusunda bilgi verildi.
Antakya Ramada Otel´de yapılan ve üniversite öğrencilerinin katıldığı seminerde iklim ve çevre konusunda halk arasındaki bilinci arttırmak ve halkın da bu konularda karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamanın önemi anlatıldı. HBB´den yapılan açıklamada, 'Hatay´daki iklim risklerine maruz kalmakta olan insanların savunmasızlığını azaltmak amacıyla nelerin yapılıp nelerin yapılmaması konusunda bilgiler verilerek karar alım süreçlerinde üniversite öğrencileri ile fikir alışverişinde bulunuldu. Proje kapsamında gelecek nesillerin de dünyanın kaynaklarından faydalanabilmesi amacıyla çevre politikalarının geliştirilmesi, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratılması, yenilenebilir enerji kullanımının arttırılmasının desteklenmesi ile birlikte iş insanları ve üniversite öğrencilerinin yeşil yatırımlara yönelik farkındalıklarının arttırılması hedefleniyor' ifadesine yer verildi.

 

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22