Üniversiteye cami protokolü

Merkez kampüsün çevresindeki camilerin varlığına karşın üniversiteye tahsisli alan içinde ibadet yeri tadilat süreci de tartışmalı olan caminin protokolünü İSTE, “Öğrenci ve Personelin İSTE´ği Geri Çevrilmedi!” başlığıyla se

İSKENDERUN 18.09.2020 19:01:13 0
Üniversiteye cami protokolü

İskenderun Teknik Üniversitesi´ne (İSTE), eğitim alanı olarak ayrılarak tahsis edilen, ancak tadilatla ibadet alanına dönüştürülen alanda cami inşası için protokol imzalandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın makamında Vali Doğan, İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci ile İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci´nin imza koyduğu protokol ile ilgili yazılı açıklamada, caminin Karatoyuk ailesinin katkısıyla inşa edileceği, İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camii olarak adlandırılacağı kaydedildi.

Yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine inşa edilecek cami inşatına bir ay içinde başlanacağı ve 2021 yılı sonuna doğru açılacağı bilgisine de yer verilen açıklamada, “İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin avlu girişi 1 ön ve 2 yan cephe olmak üzere toplam 3 ayrı kapıdan olurken, burada bir estetik şadırvan ibadete gelenleri girişte karşılayacak. Pandemi koşulları dışında normal zamanda camiinin kapalı mekânında 1500, açık alandaysa 2000 kişi olmak üzere, toplamda 3500 kişi ibadetini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilecek. Kampüs içerisinde camii ulaşımını araçlarıyla yapacaklar içinde yan kısımda açık bir otopark alanı bulunacak. Selçuklu mimarisi tarzında yapılacak olan İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin açık alanında yer alan revak bölümünde yapılacak olan küçük düzenlemelerle buralar ihtiyaç halinde taziye yeri, kütüphane ve ders çalışma odaları olarak da kullanılabilecek” denildi.


Anahtar Kelimeler: Üniversiteye cami protokolü

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22