Üniversiteye ´kaynak teknolojileri merkezi´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İTSO işbirliğiyle düzenlenen; Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi birinci odak toplantısı yapıldı.

EĞITIM 3.06.2019 09:39:35 0
Üniversiteye ´kaynak teknolojileri merkezi´

Nesrin Geyik/İskenderun

 İSTE Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Ersin Bahçeci´nin, “İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi” konulu sunum yaptığı toplantıda, sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle ilgili sektör sorunlarının çözümüne destek verilmesi konusunda değerlendirmede bulunuldu.
Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinin bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, projenin yanında olduklarını ve gerekli her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Projede DOĞAKA´nın desteğinin olduğunu da belirten STE Rektörü Türkay Dereli, “Kaynak ve kaynak teknolojileri konusu çok mühimdir ve ülkemizde bu konuda yapılması gereken peç çok proje vardır. Bunların başında da elbette bu alanda nitelikli işgücü yetiştirmek gelmektedir. İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi´nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan bu nitelikli ve sertifikalı insan kaynağını yetiştirmek olacaktır. Merkezde yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile yine ülkenin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu en güncel ve verimli kaynak teknolojileri ve yöntemleri geliştirilecektir' değerlendirmesini yaptı. İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Prof. Dr. Tolga Depci, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Numan Bölükbaş´ın da katıldığı tophlantıda konuşan TSO Başkanı Levent Yılmaz da İskenderun´a üniversitenin kurulması noktasında odanın destekleri olduğunu ve destek vermeye devam edildiğini ifade etti. Yılmaz, “İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinde bölgede daha kalifiyeli ve sertifikalı kaynakçıların yetişeceğine inanıyoruz. Bölge ve ülke ekonomisi için önemli bir projeyi hayata geçirdiğimize inanıyoruz' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04