Ünsal: İlke ve değerlerimiz değişmedi

Eğitim Sen İskenderun Şubesi´nin dayanışma gecesi, sendika üyeleri ile kentteki siyasileri ve sivil toplum kuruluş temsilcilerini buluşturdu. 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla gerçekleştirilen gecede türküler söylendi, halayla

GÜNCEL 4.10.2021 09:40:29 0
Ünsal: İlke ve değerlerimiz değişmedi

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, eğitim ve bilim emekçileri mücadelesinin örgütü Eğitim-Sen´in köklerinin 1900´lü yılların başına kadar uzandığını belirterek, “Eğitim Sen öylesine güçlü bir mirasın devamıdır ki, yüzlerimiz değişse de, savunduğumuz ilke ve değerler, mücadele azim ve kararlılığımız değişmedi” dedi.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen dayanışma gecesinde konuşan Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 23 Ocak 1995´te tüm yasak ve engellemelere rağmen başlattıkları yürüyüşü, her türlü baskı ve yıldırma koşullarına, yaşanan tüm haksız ve hukuksuz uygulamalara rağmen sürdürdüklerini belirtti. “Eğitim ve bilim emekçilerinin tarihi, aynı zamanda aydınlık bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihidir” diyen Ünsal, sendikanın aynı zamanda demokrasi mücadelesinin de öznesi olarak tanımladı.

Mustafa Ünsal, şunları söyledi: “Eğitim Sen´in mücadele tarihi diğer bir yönüyle de, emeğin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, eğitimde yaşanan ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme uygulamalarına, her türlü güvencesiz, esnek ve angarya çalışma uygulamaları üzerinden çalışma yaşamının tamamen güvencesiz hale getirilmesine, kadınlar ve çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismara karşı mücadelenin tarihidir. Bizler açısından emek ve demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğunu ve birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceği açıktır. Bu nedenle Eğitim Sen, karanlığa karşı aydınlığın, eşitsizliklere karşı adaletin,demokrasinin,barışın, ekolojik yaşamın, doğanın savunucusu olmuştur.”

Karaağaç Beyaz Saray Lokantasındaki yemekli gecede Sıla ve Serhat Raşa sahne aldı, türküler birlikte seslendirdirildi, halaylar çekildi, semah dönüldü. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19