Ünsal’dan TİS dayanışmasına çağrı

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, kamu emekçileri adına toplu iş sözleşmesi sürecinin 1 Ağustosta başladığını belirtti.

İSKENDERUN 5.08.2023 15:22:00 0
Ünsal’dan TİS dayanışmasına çağrı

Kamu emekçilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan 7. dönem toplu iş sözleşmesi (TİS), yıllık enflasyonun TÜİK’e göre yüzde 47.83, ENAG’a göre yüzde 122.88 olduğu bir ekonomik tabloda, bu ay sonunda imzalanacak. Maaşlara yapılan zamların son aylarda eridiğine dikkat çeken, toplu iş sözleşmesiye şartların iyileştirilmesi için dayanışmanın önemine işaret eden Ünsal, “1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme sürecinde yapacağımız mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz” dedi.

Ünsal, yazılı açıklamasında şunları ifade etti: “Bizlerin ödediği vergileri fütursuzca harcayıp kimseye hesap vermeyenler, adrese teslim kamu ihaleleriyle köşeyi dönenler, faizden ve ranttan beslenenler, yıllardır teşvik üstüne teşvik alan, çıkarılan vergi aflarıyla çalıştırdığı asgari ücretli kadar bile vergi ödemeyen şirketler, patronlar kısacası mutlu bir azınlık bu düzeni kutsar ve rahatı kaçmasın ister.

2022’nin ilk altı ayı için “%2,5 refah payı veriyoruz.” dediler. Ama sözlerini tutmadılar. Maaşlarımızda yapılan %2,5’luk artışı bile izleyen altı ayın enflasyon farkından düştüler.

Seçimlerden önce “En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye ye çıkaracağız, artışı emeklilere de yansıtacağız.” dediler ama sonuç ortada.

4 milyon kamu emekçisinin kök (taban) maaşını %17,55 oranında arttırdılar. Taban aylığımıza yansıtmadıkları için emekli aylığımızdan tazminatlarımıza, eş ve çocuk yardımından ek ders ücretlerimize kadar hiçbir kaleme yansıtılmayan 8077 TL’lik artışa ise ‘ilave’ dediler.

7500 TL maaş alan emekliye ise ‘Size 8077 TL’lik ilave de yok, % 25 artışla yetinin’ diyerek dalga geçtiler. ‘İşçiyi, memuru, emekliyi asgari ücrete ezdirmedik!’ diyenler işçisinden memuruna, çiftçisinden emeklisine kadar hepimize ekonomik krizin faturasını kesti! Lüksün, şatafatın, israfın, liyakatsizliğin bedelini bize ödetmek istedi!”
 


Anahtar Kelimeler: Ünsal’ dayanışmasına çağrı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19