'Üretilen dronlarla çekim alanı genişletildi'

Milli Savunma Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Yavuz, yer kontrol sistemleri ve termal kameralarla İHA ve SİHAlarla savunma sanayimizi desteklemeye çalıştıklarını ve üretilen dronları daha u

GÜNCEL 9.05.2019 10:17:32 0

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi 4. Teknoversite Günlerinde düzenlenen 'Savunma sanayisinde İHA-SİHA teknolojisi' adlı konferansta konuşan Doç. Dr. Yavuz, şunları söyledi: 'İHA projesinde altı kişilik bir ekiple savunma sanayisi için çalışıyoruz. Sadece gözetleme için kullanılan tasarımlarımız İHA, eğer silah taşıyorsa SİHA olarak adlandırılıyor. Savunma sanayi için pek çok faydalı projemiz var. Tüm dünyadan projelerde çalışan karma bir grubuz. Türk mühendisler olarak en fazla havada kalan dronları tasarladık ve Guinness Dünya Rekorları kitabına girdik. Askeri standartlara yönelik üretimler yapmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz araçları havada ve karada kullanarak askeri kayıplarımızı en aza indirmeye çalışıyoruz. Askerlerin yükünü azaltarak, hedefleri anında imha etmeyi amaçlıyoruz. Yer kontrol sistemleri ve termal kameralarla İHA ve SİHAlarla savunma sanayimizi desteklemeye çalışıyoruz. Dronlarımız uzun mesafelerde gidebiliyor. Böylece çekim alanımız genişliyor. Bizler askeri alanda kullanılabilecek, her türlü şarta dayanıklı İHA ve SİHA yapabiliyoruz. Bunun için ilerleyen zamanlarda fikirleri olan projeleri olan öğrencileri her zaman destekleyebiliriz ve ortak olabiliriz' dedi. Konferans salonda gerçek bir bomba imha robotu da kullanıldı.
Dördüncüsü düzenlenen Teknoversite Günlerinin artık gelenekselliştiğini ifade eden İSTE Rektörü Türkay Dereli, 'Teknoversite, İskenderun Teknik Üniversitesi´ninTürkiye´ye kazandırdığı yepyeni vizyondur. Teknoversite Günleri de bu vizyonun içerisinde düzenlenen bilim ve teknoloji şenliğidir. İSTE olarak, Teknoversite vizyonuna uygun bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Teknoloji Geliştirme Bölgemiz ilan edildi ve yakında İSTE Teknopark hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle, Teknoversite vizyonumuzun altını daha iyi doldurarak, özellikle üniversite-sanayi işbirliği ile inovasyon ve girişimcilik ekosisteminde daha iyi çıktılar üretebileceğiz' açıklamasında bulundu.
İskenderun Teknik Üniversitesi 4. Teknoversite Günlerinde, bilim ve teknoloji dostlarını buluşturduğunu açıkladı. İSTE´li öğrencilerin bir yıllık emek ve hünerlerini sergilediği 4. Teknoversite Günleri´nde panel ve konferanslar, proje sergileri, film gösterimleri, bisiklet gösterisi, uçuş simülasyonu ile sanal uçuş deneyimi, 3D yazıcı ile maket yapımı gösterisi, yarışma ve konserler de yapıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00