"Üretim planlamasını doğru yapacağız"

Tarıma dayalı sanayiyi, sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz.

SİYASET 22.03.2024 14:32:00 0

"Üretim planlamasını doğru yapacağız"

İskenderun/SES
İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, üreticilere ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği vereceğini, kuracağı yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle çiftçinin elektrik ve sulama maliyetini düşüreceğini, tarıma dayalı sanayiyi destekleyip sözleşmeli üretim modelini geliştirerek hasat döneminde ürününün dalında kalmasını önleyeceğini ifade etti.
Antakya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu, genel sekreter Metin Kuseyri ve oda yönetimine yaptığı ziyarette, vizyonundaki tarımsal projeler hakkında bilgi verdi, tarım arazilerinin korunması, verimliliğin artırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve hasat döneminde ürünün dalında kalmasını önleyecek projeleri etkin şekilde hayata geçireceğini söyledi.

"Sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz" 


Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa ederken tarihi alanlarını ve tarım arazilerini koruyacağını anlatan Cömert, "Tarım üretim alanlarını verimli kullanarak, üreticiye ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği sağlayacağım. Çiftçilere katma değeri yüksek ve iklim krizlerine dayanıklı üretim yapabilecek. Kuracağım yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle tarımsal üretim yapan vatandaşlarımızın elektrik ve su maliyetini düşüreceğim. Tarım ihtisas OSB’leriyle de tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceğim. Üretim planlamasını doğru yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi, sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz. Bunu sağladığımızda ürün zaten satılmıştır artık. Bu sayede çiftçimizi desteklemiş olacağız. Tarımsal üretimin katma değerini artırmış olacağız" diye konuştu.
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Çolakoğlu da sulama, sera ısıtma ve soğutma, soğuk hava deposu, hayvancılık ve tarımsal ürünlerin işlenmesinde en önemli maliyet kaleminin enerji tüketimi olduğunu ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19