Uslu: Çocuk istismarını kadınlar durduracak

CHP kadın kolları örgütlerinin çocuk istismarına tepki amaçlı ülke genelinde eş zamanlı eylemine CHP Arsuz Kadın Kolları da açıklamayla destek verdi.

SİYASET 24.02.2018 09:57:11 0
Uslu: Çocuk istismarını kadınlar durduracak

Sadet Berkyürek/İskenderun

Çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayan Arsuz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, 'Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükumetin en öncelikli sorumluluğundayken her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz' dedi.

CHP Arsuz İlçe binasında 'Sessiz kalma, ses ol; kadınlar durmayacak; tecavüz meşrulaştırılamaz; çocuk susar sen susma' dövizlerinin de açıldığı toplantıda Uslu, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır. Birincisi cezaları arttırmak. İkincisi istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığın partisi, dini, dili, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suça ortak olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz.

İktidara acilen önlem alma çağrısında da bulunduklarını belirten Uslu, sonuç alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Eş zamanlı açıklama

CHP Kadın Kolları dün 81 ilde eş zamanlı yaptığı açıklamada, çocuk istismarına dikkat çekti. CHP Defne ve Antakya Kadın Kolları da dün partilerinin Antakya ilçe binasında açıklamada bulundu. CHP Hatay İl Kadın Kolları ise açıklamayı bugün (24 Şubat Cumartesi) yapacak. CHP il kadın kolları başkanı Filiz Haksöz, küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur edilmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mekteplerinin, ´çocuk istismarı´ mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmesini getirdiğini ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00