'Uygun olmayacağı HBB´ye bildirildi'

İskenderun´da HBB´nin 61 noktada başlattığı yön değişikliği

GÜNCEL 13.12.2018 10:24:00 0

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Ulaşım Master Planı kapsamında İskenderun´da 61 noktada yolun yönünü değiştiren ve pazar sabahı ´kent merkezinde trafiği rahatlatmak´ amacıyla başlattığı uygulanma kent merkezinde trafiği rahatlatmadı, ama tepkiler devam ediyor.

'Tıkanmanın nedeni yön değil, sağlı-sollu park'
Birçok sürücü gibi, toplu taşıma araçları da bilgilendirilme yapılmadan, altyapısı hazarlanmadan ´bir sabah başlatılan´ uygulamanın merkezde tıkanıklığı arttırdığını, özellikle Ulucami Caddesi ile Şehitpamir Caddesinde sabah ve akşam saatlerinde trafiğin İstanbul´daki ´köpü trafiğini´ andırdığını savundu.
Daha önce kent merkezine giriş olarak kullanılan Ulucami Caddesinin dar olduğunu anımsatan bazı sürücüler, 'Yön değişikliği uygulaması öncesinde İskenderun kent merkezinden çıkış olarak kullanılan Şehitpamir Caddesi de çok geniş değil. Yön değişikliği ile amaç trafikte rahatlatma sağlamaksa, ondan önce yapılması gereken şey, her iki c addede sağlı-sollu ücretli park uygulamasının kaldırılması olmalıydı.
Mevcut sistemle her iki caddede de sağlı-sollu parklar nedeniyle araçların tek sıra halinde giriş-çıkış yapıyor. Danıtay´ın ´yollara park edilen araçlardan ücret alınamaz´ kararına rağmen, ihale neden yapıldı ve niye devam ediyor, önce bunun sorgulanması gerekir' sözleriyle sıkıntı ve sitemlerini aktardı.

Valilik: Olumsuz görüş bildirildi
Hatay Valiliği de, Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından hazırlanıp, uygulanan İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesiyle ilgili olarak İskenderun Kaymakamlığının ´İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesi´nin birçok bakımdan uygun olmayacağı yönündeki görüşü Hatay Büyükşehir Belediyesine bildirildiğini açıkladı.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından uygulanan İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesi ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 19 Haziran 2018 tarihinde alınan UKOME kararı ile İskenderun Trafik Sirkülasyon düzenlemesi yapılmış, HBB Ulaşım Daire Başkanlığı, İskenderun Kaymakamlığından düzenlemenin uygun olup olmadığına dair görüş istemiştir. Gelen talep üzerine İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelerin ardından İskenderun Kaymakamlığı; İskenderun Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon düzenlemesinin birçok bakımdan uygun olmayacağını Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne bildirilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.'

Belediye de ´bize bir şey sorulmadı´ açıklaması yapmıştı
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Ulaşım Master Planı kapsamında İskenderun´da 61 noktada yolun yönünü değiştiren uygulanmasını '100 yıllık trafik planı 24 saatte değişti” ifadesiyle eleştirmişti. Dingil, İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda düzenlediği basın toplantısında, 'Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bizlere hiçbir şey sorulmadı, istişare yapılmadı. Yeni bulvarlar, yeni caddeler yaparsın, konu hakkında bilgilendirmelerde bulunursun, belediyeler ve oda başkanlarından bilgi alırsın. Bu konu böyle çözülür. Ama soruyoruz, kimsenin haberi yok. Şoförler odasından görüş alınmamış, il emniyet aksi rapor vermiş. İnsanlar, esnaf tepkili' açıklamasını yapmıştı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22