Uyum dersi başladı

İlkokulun ilk sınıf öğrencileri okulla tanıştı

EĞITIM 12.09.2018 12:08:08 0
Uyum dersi başladı

Nesrin Geyik/İskenderun

İlk, orta ve lise eğitimi 17 Eylül pazartesi günü ilk ders zilini çalmaya hazırlanırken, ilkokula yeni başlayan öğrenciler de ´uyum´ kapsamında derslere girmeye başladı. Pazartesi günü başlayan uyum okulu, cuma günü sona erecek ve 17 Eylül´den itibaren okullar eğitime başlamış olacak. Okula ilk gidenler için oöğretmenler ve okul yönetimleri tarafından sınıf ve okullarda eğlenceli ortam yaratılmaya çalışıldı.

Devlet okullarında derslik başına 27-30 öğrenci
İskenderun´da devlete ait eğitim veren 118 okulda 1.546 derslik bulunuyor ve 2.762 öğretmen, 56.222 öğrenciye eğitim veriyor. Bu okullardan ilk ve ortaokullarda derslik başına 27, lisede 27, mesleki v eteknik liselerde ise 30 öğrenci düşüyor.
İskenderun Milli Eğitim müdürü Kemal Köseoğlu da kentteki okul müdürleriyle yaptığı toplantıda eğitim yılını değerlendirdi.

'Yeni ve güçlü bir Türkiye´nin geleceği için varız'
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de yeni açılan eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftasını kutladı. Gençlere seslenen ve ´geleceğimizin teminatı´ olarak niteleyen kaymakam Soytürk, 'Kaymakamıyla, müdürüyle, öğretmeni ve tüm çalışanlarıyla hepimiz sizlerin geleceği için, yeni ve güçlü bir Türkiye´nin geleceği için varız. Eğitim yolunda atacağınız her adımının geleceğiniz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizi çok seviyor ve bu eğitim öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yarınlar sizlerin olsun. Her şey gönlünüzce olsun' görüşünü kaydetti.
Öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve eğitim personelinin büyük emek sarf edecekleri ve fedakârlıklarıyla donatacakları bir eğitim-öğretim yılını daha karşılamanın sevincinin hep birlikte yaşandığını belirten kaymakam Soytürk, '17 Eylül 2018 tarihi itibariyle okul öncesi, ilköğretim ve lise düzeyi tüm öğrencilerimizin de bu sevinç ve heyecana ortak olması ile 2018-2019 eğitim öğretim yılına sevinç ve coşkuyla başlamış bulunmaktayız' açıklamasını yaptı. Öğretmenlere, 'Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir. Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci bireyler olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir' diye seslenen kaymakam Soytürk, öğrencilere de şu sözlerle seslendi: 'Bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken; derslerinizde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edininiz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.'
Çocukların yetişmesinde velilerin katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Soytürk, 'Olumlu ve yönlendirici desteğiniz ile çocuklarınıza yapacağınız rehberlik ve göstereceğiniz alaka onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacağı şüphesizdir. Bunları yaparken okul-aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kurmak yerinde olacaktır' dedi.

Öğrencilere balon
İskenderun yöresinde eğitim veren TEK Kampüs İlkokulu da yeni eğitim yılının okula uyum çerçevesinde ilkokula başlayanlar için açtı. İlkokulun ilk sınıı öğrencilerini balonlarla karşılanan okul yönetimi, onların oyun parkı ve sınıfta vakit geçirmesini sağladı. Okulun genel müdürü Selma Tunç da öğrencileri ziyaret edip, onlara balon verdi.
Antakya yöresinde eğitim veren TED Hatay Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim yılını törenle açtı. Törende, TED Hatay Koleji Temsilcisi Mustafa Özat, lise müdürü Ahmet Akaracı, ilkokul ve ortaokul müdürü Tuncay Göksu´ konuşmasında, kolejin Atatürk ilkelerine bağlı bir okul olduğu ifade etti. Törende TED´e yeni katılan öğretmenlere okulun rozeti takıld, 12. sınıf öğrencileri okulun simgesi olan meşaleleri, ilkokul 1. sınıf öğrencilerine teslim etti. Tören, Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval Yavuz´un ders zilini çalmasıyla sona erdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21