Uyum öğrencileri okulda

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve liseler, 2019-2010 eğitim-öğretim yılını 9 Eylül Pazartesi günü açmaya yönelik hazırlıklarını sürdürürken, uyum eğitimi de başladı.

GÜNCEL 6.09.2019 11:10:25 0
Uyum öğrencileri okulda

Akın Bodur/İskenderun

Uyum eğitimine bu yıl ilk kez okullu olacak okul öncesi öğrencileri ile ilkokul, ortaokul ve liselerin ilk sınıf öğrencileri katılıyor. Dün başlayan uyum eğitimi kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin ilk sınıf öğrencileri bugün de okula gidecek.

'Eleştirel ve yaratıcı düşünen bireyler yetiştirmek öğretmenlerin asli görevi'
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, öğrenci ve eğitimcilerin pazartesi günü başlayacak olan 2019-2020 eğitim-öğretim yılını kutladı. Öğretmenler, öğrenci ve velilere seslenen kaymakam Yönden, 'Öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve eğitim personelinin büyük emek sarf edecekleri ve fedakârlıklarıyla donatacakları bir eğitim- öğretim yılını daha karşılamanın sevincini hep birlikte gönülden yaşıyoruz.
09 Eylül 2019 tarihi itibariyle okul öncesi, ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerinin de bu sevinç ve heyecana ortak olmasıyla yeni eğitim öğretim yılına sevinç ve coşkuyla başlamış olacağız' değerlendirmesini yatı. Kaymakam Yönden, öğrencilere de şöyle seslendi: 'Bu eğitim-öğretim yılında da yetenek ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken; derslerinizde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edinin. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler, hepimiz sizlerin geleceği için, yeni ve güçlü bir Türkiye´nin geleceği için varız. Eğitim yolunda atacağınız her adımının geleceğiniz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.'
Çocukların yetişmesinde velilerin çok büyük katkısı olduğunu, olumlu ve yönlendirici destekle çocuklara yapacakları rehberlik ve gösterecekleri ilginin onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacağını ve bunları okul-aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kurmanın yerinde olacağını anlatan kaymakam Yönden, öğretmenlere de şöyle seslendi: 'Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir. Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci bireyler olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Kendi canımızdan çok daha kıymetli çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda sizlere emanet etmekten gurur duyuyor, bu eğitim-öğretim yılının hep birlikte yeni mutluluk ve başarılara tanıklık edecek güzel bir yıl olmasını diliyorum.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04