Uyuşturucuya 7 tutuklama

Hatay´da polis ve jandarmanın uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 18 kişiden 7 kişi tutuklandı.

GÜNCEL 13.07.2022 15:03:59 0
Uyuşturucuya 7 tutuklama

Antakya/SES

Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasında şunlara yer verildi: 'Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince silah ve mühimmat kaçakçılığı ile uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında kapsamında Payas ve Dörtyol´da yapışan eş zamanlı operasyonda A.S.T., Ö.C., R.T.T., A.K. ile S.T.´nin ikametlerinde yapılan aramada, 2 adet tüfek, 2 adet kartuş, 4 adet tabanca, 2 adet şarjör, 2 adet uyuşturucu içme aparatı, 210 gram metamfetamin, 1 kök hint keneviri, 3 gram uç maddesi, 2 gram esrar ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıslardan A.S.T., Ö.C. ile R.T.T. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, diğer iki şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. İskenderun´un Dumlupınar Mahallesi´nde durdurulan A.H.´nin yapılan üst aramasında, 100 adet captagon ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak A.H. hakkında TCK 188. maddeden adli işlem yapılmıştır. A.A.´nın Dörtyol´un Numune Evler Mahallesi´nde bulunan ikametinde yapılan aramada, 65 adet hint keneviri, 8 gram esrar, 3 gram hin keneviri tohumu ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak A.A. yakalanmıştır. Dörtyol´un Sanayi Mahallesi´nde bulunan M.K.´ya ait iş yerinde yapılan aramada; 0,9 gram metamfetamin, 1,2 gram uc, 16 adet hint keneviri tohumu, 0,3 gram kubar esrar, 12 kök hint keneviri, 2 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak M.K. yakalanmıştır. Kırıkhan Asri Mezarlık önünde durdurulan 31... plakalı araçta yapılan aramada, 421 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak araç içerisinde bulunan A.A. ile S.S. yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Şahıslar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. A.Ç. ile V.Ç.nin Antakya´nın Akevler Mahallesinde bulunan ikametlerinde ve iş yerilerinde yapılan aramalarda, boyları 10 cm ile 130 cm arasında değişen 12 kök hint keneviri, 4,2 kilogram kurutulmaya bırakılmış esrar, 136 gram kubar esrar, 31 adet extacy, 79 adet captagon, 1,95 gram metamfetamin, 1 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet fişek ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıslar hakkında TCK 188. maddeden mevcutlu olarak adli işlem yapılmıştır. A.Y.nin Antakya Ekinci Mahallesinde bulunan ikametinde yapılan aramalarda 58 gram kubar esrar ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak A.Y. hakkında TCK 191. maddeden adli işlem yapılmıştır.

Jandarmadan operasyon
Jandarmanın yaptığı operasyoda ise gözaltına alınan 7 kişiden 2´si tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamada, 'Hatay İl Jandarma Komutanlığı KOM Ş.Md.lüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele faaliyeti kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde arama köpeği Tonaj ve Ferman ile birlikte yapılan aramalarda uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 700 gr. kubar esrar, 7 adet Captagon ve 362 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheli şahıstan 2´si tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.'

Göçmen operasyonunda ´uyuşturucu´
Öte yandan Hatay İl Jandarma Komutanlığının düzenlediği göçmen operasyonunda uyuşturucu madde ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 'Hatay İl Jandarma Komutanlığının Dedektifleri Jandarma Suç Araştırma (JASAT) timleri ile KOM Ş.Md.lüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 07 Temmuz 2022 tarihinde icra edilen faaliyetlerde 2´si yasadışı göçmen kaçakçılığı yapan organizatör olmak üzere çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 11 şüpheli ile 510 paket kaçak sigara ve 85 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup olayla ilgili adli işlemlere başlanmıştır' ifadesine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: Hatay Emniyet Müdürlüğü

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19