Uyuşturucuyla karşı topyekün mücadele

Uyuşturucuyla tanışma yaşının düştüğüne dikkat çeken Hatay Valisi Rahmi Doğan, yapılacak mücadelenin sadece devlet eliyle değil, okullarda öğretmenler, evlerde aileler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütülmesini istedi. Va

GÜNCEL 14.02.2019 11:12:03 0
Uyuşturucuyla karşı topyekün mücadele

Orhan Yıldız/SES

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Ülkemiz genç ve dinamik nüfusu dolayısıyla ticareti yapılan uyuşturucunun hem hedef hem de transit ülke konumundadır” dedi. Vali Doğan, mücadeleyi okullarda öğretmenler, evlerde aileler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütülmesi gereken ciddi bir çaba olarak gördüklerini söyledi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurul Toplantısına başkanlık eden Vali Doğan, tüm illerde eş zamanlı gerçekleştirilen toplantıda hedeflerini paylaştı, uyuşturucu ile mücadele konusunda verilen eğitimleri de değerlendirdi. Vali Doğan, “Ülkemiz çok ciddi bir süreçten geçiyor. Yapmış olduğumuz mücadelelerden bir tanesi de uyuşturucu ile mücadeledir. Ülkemiz genç ve dinamik nüfusu dolayısıyla ticareti yapılan uyuşturucunun hem hedef hem de transit ülke konumundadır. Devletimizin kararlı mücadelesi, güvenlik birimlerimizin üstün gayretleri ile yoğun ve güçlü bir mücadele sürdürülmektedir. Bugün burada yapacağımız toplantı ile son bir yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapmış olduğumuz çalışmaları gözden geçireceğiz, sonuçları değerlendireceğiz ve alınması gereken tedbirleri birlikte kararlaştıracağız” diye konuştu.

Kurumlardan eğitim seferberliği
Son 8 yılda İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla 2 milyon 184 bin öğrenci, öğretmen ve veliye, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 6 bin 248 öğrenci, öğretmen, veli ile sağlık personeline uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim verildiğini aktaran Vali Doğan, 2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Strateji ve Eylem Planı kapsamında 84 aile hekimi ve 250 aile sağlığı personeline de farkındalık eğitimlerinin verildiğini kaydetti.

Rakamlar ürkütücü
Uyuşturucuyla mücadele konusunda hayata geçirilen projeleri de hatırlatan, uyuşturucunun çocuklar için çok ciddi bir sorun oluşturduğunu vurgulayan Vali Doğan, şunları ifade etti: “Bu geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok ciddi bir sorundur ve bu sorunu çözmek için Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir gayret içerisindeyiz. Ülkemizde uyuşturucu ile tanışma yaşı ürkütücü rakamlara düşmektedir. Dolayısıyla bu yapılacak mücadele sadece devlet eliyle değil, okullarda öğretmenlerimiz ve evlerde ailelerimizle birlikte yapmamız gereken ciddi bir mücadele olarak görüyoruz. Dolayısıyla toplumun tüm kesimleri ile birlikte, STK´larla birlikte bu mücadeleyi yürütmemiz lazım.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00