Uzaktan eğitim ´uzayabilir´

Dünya Sağlık Örgütünün pandemi (salgın) ilan ettiği ve küresel ölçekte yaşanan koronavirüs hastalığı nedeniyle, eğitim-öğretime ara verilen ilk, orta, lise ve üniversitelerde uzaktan eğitim dün başladı.

GÜNCEL 24.03.2020 11:06:34 0
Uzaktan eğitim ´uzayabilir´

Akın Bodur/İskenderun

 Okullarda uzaktan eğitimin 30 Mart´a kadar süreceği bekleniyor. İlk açıklamalara göre okullarda uzaktan eğitimin bir hafta süreceği açıklanırken, yapılan çalışmaların ise bu sürenin uzayacağı yönünde olacağını gösteriyor.
İskenderun ve Hatay´da birçok özel okul internet üzerinden uzaktan eğitim hazırlığını yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı da ders çekimlerinin tamamlandığını, sürenin uzaması halinde çekimlerin devam edeceğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA sisteminde uzaktan eğitim dersleri Pazartesi başladı. Bu dersler, okuldaki gibi 40 dakika değil 20´şer dakikalık sürelerde işlenecek. TRT´deki 6 kanal üzerinden ders yayınları da yapılacak. İstanbul´da 5, Ankara´da 3 stüdyoda hazırlıklar tamam. Sistemin kullanılabilmesi için 8 GB ücretsiz internet erişimi olacak. EBA üzerinden bütün ders kitaplarına dijital olarak ulaşılabilecek. Uzaktan eğitimin uzayıp uzamaması konusu Bilim Kurulu´nun dünya ve Türkiye´deki gelişmeleri izleyip alacağı tavsiye kararlara bağlı olacak. Biz bu kararları alırken tek başımıza almıyoruz. Tüm bakanlıklar eşgüdümlü alıyoruz' açıklamasını yapmıştı. İskenderun Teknik Üniversitesindeki bazı akademisyenler her öğrencinin bilgisayar ve internet bulma şansı olamadığını belirterek, uzaktan eğitimin sıkıntılı olabileceğini, uygulamalı derslerde ise bunun sorun olacağını ifade etti.

DAÜ: Uzaktan eğitim dönemle sınırlı olabilir
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Senatosu ise yaptığı toplatıda, dünya genelinde yaşanan COVID-19 virüsünün neden olduğu pandemi nedeni ile ara vermek zorunda kaldığımız eğitime, bu süreç tamamlanana kadar ve her durumda 2019-2020 bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere, uzaktan eğitim şeklinde devam etme kararı aldığını açıkladı. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Demirel, senatonun uygulanacak uzaktan eğitim ile ilgili takvimlemenin, '23-28 Mart 2020, haftası uzaktan eğitim derslerinin oluşturulacağı, derslere öğrencilerimizin kaydedileceği ve derse kayıtlı öğrencilerle deneme derslerinin yapılacağı oryantasyon haftası olacaktır. 30 Mart 2020 tarihinden itibaren ise derslere, eğitimin kesintiye uğradığı tarihte kaldığı yerden uzaktan eğitim kapsamında devam edilecektir. Doğu Akdeniz Üniversitesi, bu süreci başarı ile yürütecek alt yapı olanaklarına ve akademik kadroya sahiptir' açıklamasını yaptı. YÖK de geçen hafta aldığı bir kararda, denkliği kabul edilen üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin denklik işlemlerinde 9 Mart´tan itibaren KKTC´de bulunma şartı aranmayacağını açıklamıştı. İSTE Rektörü Türkay Dereli, derslerin https://ubom.iste.edu.tr/login/index.php arayüzü üzerinden test amaçlı kullanıma açıldığını, gelen geri bildirimlerle sistem her gün iyileştirilecek ve güncelleneceğini açıklamıştı. Dereli, 'Akademik takvimimizde değişiklik yapılması gerektiği takdirde, ilgili duyurular ayrıca yapılacaktır. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbir alınmaktadır. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile devletimizin diğer yetkili kurumları tarafından yapılacak resmi açıklamalar doğrultusunda; süreçlerle ilgili olarak yapılması gereken düzenlemeler ve güncellemeler ve ilgili diğer hususlar, web sayfamız ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır' değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00