Uzlaşı adayı Ferda Bakır mı?

Ferda Bakır´ın kongreye son iki gün kala yaptığı çıkış, tabanda ‘uzlaşı´ arayışının da desteğini aldığına ilişkin yorumları getirdi.

SİYASET 22.02.2020 09:32:15 0
Uzlaşı adayı Ferda Bakır mı?

İskenderun/SES

CHP´nin il başkanlığı için adaylığını açıklayan ve ilçe teşkilatlarındaki yoklamaları tamamlayan Ramiz Parlar´ın yanı sıra CHP´nin İl yönetim kurulu üyelerinden Ferda Bakır da yarın yapılacak kongreye il başkan adayı olarak katılacağını açıkladı.

Ferda Bakır´ın kongreye son iki gün kala yaptığı çıkış, tabanda ‘uzlaşı´ arayışının da desteğini aldığına ilişkin yorumları getirirken, ilk mesajı “Parti içinde demokrasiyi yaşatmak, ayrışmayı ve ayrıştırmayı engellemek, herkese eşit mesafede olarak herkesin il başkanı olmak” oldu. Adaylığını erken tarihte açıklayan Dr. Ramiz Parlar da, ilçelerde yeni seçilen ilçe yönetimleri ile delegelerle biraraya gelerek İl Başkanlığı adaylığı ile ilgili projelerimizi anlatarak destek turunu sürdürdü.

Bakır´dan “uyumlu çalışma” mesajı

Hiçbir renge bağlı olmadan, ‘şahsi çıkarlar için değil parti ve ülke çıkarları için ortak ve akılcı bir üslupla´ partinin başarı çıtasını daha da yükseğe taşımak istediklerini belirten Ferda Bakır, yazılı açıklamasında, İl Başkanlığı yönetiminin seçilmiş milletvekilleri, ilçe ve Büyükşehir belediye başkanlarıyla, ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve halkla uyumlu çalışmanın, tabanın sesine kulak vermenin partiyi başarıya götüreceğini vurguladı. Bakır, şunları kaydetti: “1987 yılından beri, başta üç dönem merkez ilçe sekreteri olmak üzere, CHP´nin her kademesinde büyük bir gururla “Emek en yüce değerdir” şiarıyla emek ve mücadele veren biri olarak parti içinde demokrasiyi yaşatmak, ayrışmayı ve ayrıştırmayı engellemek, herkese eşit mesafede olarak herkesin il başkanı olmak adına, karşılıklı sevgi ve saygı dilini hakim kılmak adına adayım. Yola ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla çıkılır. Biz inanmışlar olarak bu davadaki mücadelemize destek olmak adına; arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, partililerimizi, oy kullanacak delegelerimizi, vatandaşlarımızı 23 Şubat Pazar günü HATMEK´de yapılacak İl kongresine davet ediyorum. Desteğiniz hepimize güç verecektir.
Ve diyoruz ki; dünyayı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak herşey. Birbirimizi sevmekle başlayacak her şey..”

Savaş: Herhangi bir adayın arkasında değilim

HBB Başkanı Lütfü Savaş da kongre sürecine müdahil olmayacaklarını, ancak adayın uzlaşı ile belirlenmesini istediklerini belirtti. Katıldığı bir radyo programında CHP Hatay İl Kongresi seçimleri hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Seçimin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben bugüne kadar bu işin içinde olmadım. Genel Başkanımız, belediye başkanları olarak bu işe karışmamamızı, teşkilatların ve örgütlerin kendi içerisinde seçimi yapmaları gerektiğini söyledi. Ben ilk günden bu yana işe karışmama taraftarıyım ve hiç kimseyi desteklemedim. Benim herhangi bir adayım yok ve bir adayın da arkasında değilim. İki yıl öncesindeki görüşüm ne ise şimdi de aynı. Ortak fikirler ile birlikte seçilecek bir il başkanı olmasını isterim” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19