Uzlaşıdan kaçınan bir tavırla karşılaştık

Hatay Memur Sen Hatay İl Temsilciliğinin genişletilmiş il divan kurulu toplantısını Antakya´da yapıldı.

GÜNCEL 1.10.2019 11:33:56 0
Uzlaşıdan kaçınan bir tavırla karşılaştık

Antakya/SES

Mahveli Antik Han da yapılan toplantıya Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile sendikanın üyeleri ve kadınlar komisyonu da katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Memur Sen Hatay İl Temsilcisi İsmail Bayrakdar, Hatay´da sendikanın seçim sürecinin sonuçlandığını ifade ederek, 'Yepyeni bir heyecanla yola çıkan teşkilatımızla toplandık. Hatay´da ilk meşaleyi yakan Ramazan Güvenç başkanıma, daha sonra bayrağı devralan Ahmet Hamdi Ayan, Ali Bayır ve Hasan´a özverili çalışmaları ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Memur Sen bir vefa hareketi, Erdemliler hareketidir. Memur Sen sadece kendi ülkesi sınırları içerisinde değil bütün dünyada mazlumun mağdurun ezilenin garibin gurebanın ümidi olan, gücümüz bittiğinde moralimiz bozulduğunda tekrar şaha kaldırmak için kendimize maneviyat formatı attığımız teşkilatın adıdır. 28 Şubat´ta darbeci zihniyetin zulmüne karşı el ele zinciri oluşturarak davasından vazgeçmeyen çelik iradeli insanların oluşturduğu teşkilatın adıdır; Memur Sen. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında sabahlara kadar vatan ve demokrasi nöbeti tutan Anadolu insanının en has evlatlarının kurduğu teşkilatın adıdır' dedi. İş kolları ve 17 bin 500 üyesiyle Hatay´ın en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten bayrakdar, 'Memur Sen, kamusal alan yalanını bitirmiş, meslek liselerine uygulanan katsayı engelinin kaldırılması ve özgürlüklerin genişletilmesi için çaba göstermiş ter akıtmış, çalışanların hak ve menfaatlerini korumada bu güne kadar hep öncülük etmiştir. Bu yıl ki toplu sözleşme süreci çalışanlar açısından bir hayal kırıklığıdır. Temel ihtiyaç maddelerine bu kadar zammın yapıldığı bir ortamda memurlara yüzde 4 artı 4 ve 3 artı 3 gibi oransal zammın reva görülmesi asla kabul edilemez. Hükümetten beklentimiz tekrar bir araya gelinerek bu sıkıntıya bir an önce çözüm bulunmasıdır' dedi. Hatay Milletvekili Yayman toplantıda selamlama konuşması yaparken, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Tombul ise toplu sözleşme sürecinde yaşananları görüşmelere katılanlar arasında bulunan kişi olarak aktardı. Tombul, 'Uzlaşı ve paylaşımdan kaçınan bir işveren tavrı ile karşılaştık. Kamu işvereni de hakem heyeti de birçok temel teklifi yok saydı. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinden, 3600 ek göstergeye,
yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesinden, kademe derece sınırlamasının kaldırılmasına, bayram ikramiyesinden, kılık-kıyafet meselesine, gelir vergisi mağduriyetinin son bulmasından, dayanışma aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesine birçok acil çözüm bekleyen önemli teklifimiz dikkate alınmadı' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00