Üzüm Festivali yapıldı

Hassa´da yetiştirilen üzümlerin tanıtılması amacıyla düzenlenen 2. Üzüm Festivali yapıldı.

GÜNCEL 30.08.2018 10:11:10 0
Üzüm Festivali yapıldı

İskenderun/SES

Tarım arazilerinin yüzde 9´ sinde üzüm üretilen Hassa, ürettiği üzüm ve üzüm ürünlerini ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımını yapmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla bu yıl 2. Üzüm Festivalini, bağ bozumu ile başlattı. 15 üzüm üreticisinin katıldığı ´En iyi üzüm yetiştiricisi yarışması´nda üzümlerin, gurmeler tarafından değerlendirildiği belirtilen festivalde, katılanlara üzüm şerbeti dağıtıldı.
Hassa Kaymakamlığı, Hassa Belediyesi, Kırıkhan Hassalılar Derneği ve Hassa Muhtarlar Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen 2. Üzüm Festivaline, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Lütfü Kaşıkçı, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar ile yurttaşlar katıldı. Festivalde konuşan milletvekili Yayman, festivalini gelecek yıldan itibaren ulusal ve uluslararası ölçekte yapmaya başlayacaklarını ifade etti. Yayman, 'Önümüzde iki gündemimiz var. Birincisi Hassa üzümünün markalaşması. Hassa üzümünü, Kırıkhan´ın kavunu gibi, Dörtyol ve Payas´ın portakalı gibi inşallah bir marka haline getireceğiz. İkincisi ise bunun tanıtılması. Hepimize büyük vazife düşüyor. Biz de bu konunun takipçisi olacağız' dedi. Yayman, Amanos Tüneli diye bilinen Hassa-Dörtyol arasındaki tünelin 2023 yılına kadar tamamlanacağını belirtti. Milletvekili Kaşıkçı da üreticilerin ellerinin emeği alınlarının teri üzümlerini de markalaşması yönünde parti olarak üzerilerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.
Gazetemize iletilen yazılı açıklamaya göre, Hassa kent merkezinden başlayan ve 15 Kasım Gürkan Ergüneş Parkına kadar mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüş sonrası, konuşmaları yapıldı, halk ozanları ve sanatçıların yer aldığı festivalde geç saatlere katar eğlence düzenlendi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29