Uzun Çarşı projesinin ödeneği 30 milyon lira

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antakya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma ve İyileştirme Projesi çalışmaları kapsamında restorasyonu devam eden örnek

HATAY 1.02.2018 17:53:52 0
Uzun Çarşı projesinin ödeneği 30 milyon lira

Uzun Çarşı esnafını da ziyaret edip, sohbet eden ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verip, alışverişinde bulunan Kimyeci, Uzun Çarşı Sokak İyileştirme Projesi kapsamında 597 işyerinin restorasyon programına alındığını ve 17 Kasım 2017 tarihinde de ihalesinin yapıldığını anımsattı. ´Projenin uygulaması nasıl olacak?´ sorusuna cevabın örnek iki dükkan uygulamasıyla yanıt verildiğini ifade eden Kimyeci, proje için 1 milyon lira, uygulama için de başlangıç ödeneği olarak 30 milyon lira ödenek hükümetimizin yatırım programına alındığını kaydetti.

15 sokak, 3 cadde ve kuyumcular çarşısı olmak üzere, Antakya´nın tarihi dokusunu bir bölge olarak içerisine alan Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma ve İyileştirme Projesi şehre güzellik katacağını belirten Kimyeci, belediyeden yapılan açıklamaya göre, 'Bir yandan tabela kirliliği önlenmiş olurken, bir yandan da daha sıcak görüntüsü olan, mimari çizgileri Antakya´nın kendine has halep taşı diye adlandırdığı taş kaplamalarla, alt ve üst yapısı ile tek tip uygulamalı bir proje hazırlandı. Bu proje üst çatı örtüsü açısından Türkiye´de bir ilk olacak. Antakya´nın sıcak iklimi göz önünde bulundurularak üst çatı hareket mekanizması motor gücü ile açılıp kapanabiliyor. Bu anlamda doğal havalandırma ve kışın yağmuru önleyen şeffaf bir üst çatı oluşturacağız. Aynı zamanda yağmur suyu tahliye sistemleri ile üst çatı kenarlarına yapılacak olan aktarma kanalları, çarşımızın su ve sel baskınlarını önleyerak, yağmur sularını doğrudan yer altındaki kanallara aktaracak. Yerli ve yabancı misafirlerimizi burada günü birlik değil, daha çok zaman harcayacağı, keyif alacağı bir hale getireceğiz. İnsanımızın yüzü gülerken, esnafımız da daha çok gelir sahibi olacak' dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00