Vakıf binası yıkılıp, yeniden yapılacak

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antakya´daki Mehmed Şah Bin Mustafa Dede Efendi Vakfı adına kayıtlı Mehmeh Şah Vakıf İşhanı´nın yeniden yapılacağını ifade etti.

21.12.2017 09:50:20 0
Vakıf binası yıkılıp, yeniden yapılacak

Bölge Müdür vekili Mehmet Yıldıran, yazılı yaptığı açıklamasında, 'Kullanım açısından işlerliğini yitirmek üzere olduğu, yerine günümüz koşullarına uygun daha kullanışlı ve akılcı bir yatırıma dönüştürülmesinin uygun olacağı kararı alınmıştır” dedi. 

Mehmet Yıldıran, Bölge Müdürlüğünce iki bloktan oluşan İşhanı yapıların yıkılarak iki blok arasında kalan ve Antakya Belediyesinden satın alınan parselin de tevhit edilmesiyle oluşan taşınmaza, imar planına uygun bir şekilde mevcut İşhanı ile aynı işlev ve mahiyette daha estetik, kent siluetine uygun günümüz teknik imkanlarının kullanıldığı İşhanının planlandığını kaydetti. Yıldıran Açıklamasında, şu bilgilere yer verdi: “Bu doğrultuda vakıf taşınmaz, Vakıflar Kanununun 36. maddesi kapsamında vakıflara ait mazbut akar taşınmazların vakfın menfaatine, fen ve sanat kurallarına, Antakya´nın tarihi dokusuna uygun, vakıf akarının tahsis edildiğinden bugüne taşıdığı tarihi ve ticari işlevine uygun, teknolojik imkan ve güvenliği yüksek bir İşhanı yapmak suretiyle değerlendirilecektir. Bu kapsamda yaptırılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan yapı risk analizinde iki bloktan oluşan yapının ikisinin de riskli yapı olduğu ve tahliye edilerek yıkılması gerektiğine karar verilmiştir. Antakya ve çevresi, 1. derece deprem kuşağında yer almaktadır. Tarih boyunca çok defa büyük deprem felaketine uğramış olan Antakya´da olası 7.5 şiddetindeki depremde Antakya´da açıklamamıza konu İşhanı gibi pek çok bina yıkılacaktır. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumlu olduğu taşınmazlarda deprem gibi insanlık için önemli olan bir konuya duyarsız kalamayacağı gibi kanunu sorumluluğu vardır.”

Kiracılarla sözleşmeler sonlandırıldı
Çalışmaları yürüyen İşhanı planında bodrum katlarına mevcut otoparktan daha geniş ve kapsamlı bir otopark da yapılacağını ifade eden Yıldıran açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yıkılacak İşhanı´nında bulunan eski kiracıların sözleşmeleri 2016 Aralık sonu itibarıyla sonlandırılmış, can ve mal güvenliği açısından riskli binanın en kısa zamanda boşaltılması hususu eski kiracılara tebliğ edilmiştir. Tebliğe istinaden İşhanı´nda pek çok kullanıcı tahliyeyi gerçekleştirmiştir. Fakat geçen zaman içinde İşhanı bazı kullanıcılarca boşaltılmamış ve bu kullanıcılar işgalci olarak varlıklarını sürdürmüşlerdir. Şifahi tebliğ ve uyarılarımızı dikkate almayan işgalcilerin, ilgili yasa gereği vakıf taşınmazının ilgili mülki idareden tahliyesi için idaremizce talepte bulunulmuştur. Talebimize ilişkin tahliye işlemi mülki idare tarafından yürütülmektedir. Tahliye işlemi sonrası ilgili mevzuat çerçevesinde iş güvenliği ve mevzuatına uygun yıkım ve yeniden inşa işlemleri idaremizce gerçekleştirilecektir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00