Vakıf Haftası kutlanıyor

Vakıf Haftası başladı. Hafta, 07-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Bu yıl ´Vakıf kuran kadınlar´ temasıyla kutlanacak olan Vakıf Haftası kapsamında Vakıf Haftası Kutlama Komitesi, Hatay Valisi Erdal Ata´yı ziyaret etti.

GÜNCEL 8.05.2018 10:26:50 0
Vakıf Haftası kutlanıyor

Antakya/SES

Konuklarını makamında kabul eden vali Ata, her yıl mayıs ayının ikinci haftasının Vakıflar Haftası olarak kutlandığını belirtti. Tarih boyunca Selçuklu, Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde kurulan Vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden vali Ata, 'Özellikle Osmanlı döneminde başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte vakıflar ve bu vakıfları oluşturan hayırseverler aracılığıyla toplumda önemli hizmetler verilmiştir. Bugün baktığımız zaman vakıfların mülkiyetinde olan eserlerin birçoğunun Osmanlı döneminde kurulmuş olan vakıflardan süregeldiğini görüyoruz. Vakıflar bugün eğitimden sağlığa, şehircilikten sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda önemli fonksiyonları yerine getiriyor' dedi.
Türkiye´de kurulmuş birçok vakıf aktif olarak hizmet ürettiğini ve görev yaptığını anlatan Ata, 'Son 15 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü ülkemizde önemli birçok eseri restorasyonla yeniden toplumsal hayata kazandırmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile daha birçok eserimizin kurtarılacağına inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmasında Vakıf Haftası´nın vakıflarımızı yaşatma duygusunun artmasına vesile olmasını temenni ettiğini de belirten Vali Ata, vakıf çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Vakıflar Haftası´nı da kutladı.
Vakıflar Bölge Müdürvekili Mehmet Yıldıran da kabulünden dolayı vali Ata´ya teşekkürl etti veVakıflar Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ziyarette Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Vakıflar Müfettişi Bayram Ali Kılıç, Vakıflar Bankası Müdürü Uğur Durmuş da bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57