Vakıf işhanı alanı Antakya Meydanı olacak

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek´in katılımıyla düzenlenen toplantıda, Antakya´da y?

GÜNCEL 10.03.2021 17:15:45 0
Vakıf işhanı alanı Antakya Meydanı olacak

 

Antakya/SES
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda gerçekleşen imza töreninde, vali Doğan´ın uzun süren çabaları ve Hatay Milletvekillerimizin desteği sonucunda Antakya´nın Hürriyet Caddesinde bulunan mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğünde olan Mehmet Şah Vakıf İşhanı´nın bulunduğu alanın Şehir Meydanı olması ile ilgili ön protokol imzalandı' ifadesine yer verildi. Protokol ile mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan alan, satış yoluyla Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesine devredildi. HBB, alanın satış bedeli olarak tespit edilen 34 milyon liralık beledin 27 milyon lirasını HBB, 7 milyon lirasını ise Antakya Belediyesinin ödeyeceğini bildirdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Mevcut alanı şehrimizin tarihi ve kültürel yapısına uygun düzenleyerek kent meydanı yapacağız' açıklamasını yaptı.
Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlu Oruç, alanın meydan olarak değerlendirmesinin olumlu olduğunu ifade ettiği yazılı açıklamasında, 'Antakya´da yaşayan tüm halkların, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, derneklerin ortak çabası ile sonuç verdi. Ortak akıl ile alınan karar gereği; yıkılan vakıflara ait iş hanı alanının, kent meydanı yapılmak üzere tahsis edilmesine yönelik bir Antakyalı olarak sevincimi paylaşıyor, Antakya´ya hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum' ifadesine yer verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19