Vali Ata´tan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 95. yıl dönümü dolayısıyla Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata ev sahipliğinde resepsiyon verildi.

31.08.2017 10:43:42 0
Vali Ata´tan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

Hatay Valiliği bahçesinde verilen resepsiyona Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay,  İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, H. Volkan Köksal ve Meral Batı Demirbaş, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İlçe Belediye Başkanları, işadamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Davetliler, Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Hanımefendi Nazan Ata tarafından kapıda karşılandı. Konukların yerlerini almasının ardından program trio müzik grubunun dinletisi ile devam etti. Ardından sanatçı Ahmet Selçuk İlkan 15 Temmuz şiirini konuklarla paylaştı.

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Ata konuklara hitaben yaptığı konuşmada Ulu Önder Atatürk´ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun´a çıkışıyla başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinin 30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde Yunanlıların İzmir´de denize dökülmesi ile son bulduğunu hatırlatan Vali Ata, “Bu süreçte Türk halkı yokluk ve sefalet içinde birçok cephede Mustafa Kemal´in önderliğinde kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle savaşarak yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmış ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri bu verilen mücadele sonrasında atılmıştır” dedi.

Vali Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında asla ayrım yapmaz. Kökeni, dini,  mezhebi ne olursa olsun herkes kanunlar karşısında eşittir.  Her bir insanımız bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Bunun en güzel örneği Hatay´dır.  Ben yaklaşık 11 aydan beri buradayım.  Burada birçok kez sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile bir araya geldik. Onların birbirine karşı saygısı, yaklaşımı ve hoşgörüsünü hem ülkemizde hem de dünyada örnek olması gereken bir davranış olarak görüyorum. İlimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza bu engin hoşgörülerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu yaklaşım devam ettiği müddetçe gerek Hatay´ımızda gerekse ülkemizde huzurumuzu kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Biz eğer birlik olursak Hatay´da olduğu gibi ülkemizde de birlik ve beraberlik içinde hareket edersek dışarıdan gelecek tehditlere karşı ülkemizi yurdumuzu savunmada hiçbir sorun yaşayamayız.”

/resimler/2017-8/31/1849023407738.jpg

/resimler/2017-8/31/1849348258764.jpg


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42