Vali, Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi

Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata´nın ev sahipliğinde, Cumhuriyet Bayramı´nın 94. yıl dönümü nedeniyle Antakya´da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.

1.11.2017 10:40:59 0
Vali, Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi

Ottoman Otel´deki resepsiyonda trio müzik grubunun dinletisi eşliğinde gerçekleşti; İskenderun Teknik Üniversitesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan müzik grubunun Atatürk´ün sevdiği şarkı ve türküleri de seslendirdi, milletin verdiği kurtuluş mücadelesi ve cumhuriyetimizin kurulma aşamasıyle ilgilisinevizyon gösterisi de yapıldı.

´Milletçe cumhuriyete sahip çıkmalıyız´
Resepsiyonda konuşan vali Ata, 'Atatürk en büyük eserim dediği cumhuriyeti Türk milletine emanet etmiştir. Atamızın bu emanetini bugüne kadar nasıl koruyup kollayıp savundaysak bundan sonra da sonsuza dek tüm Türk milleti olarak koruyup kollayacağız ve Atamızın bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Cumhuriyet rejiminin ve demokrasinin olmadığı ülkelerin hali ortada. 57 İslam ülkesi içinde en gelişmiş, en kalkınmış, insan hak ve özgürlüklerine en fazla değer veren ülke Türkiye´dir. Bunun Atamızın kurduğu rejim sayesinde olduğunu asla unutmamalıyız. O nedenle milletçe cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimize karşı her türlü saldırıya 80 milyon hepimizin göğüs germesi gerekir' dedi. Dünyadaki gelişmeler ve ülkelere bakıldığında, demokratik hakların tabandan halkın mücadelesi ile elde edildiğini ifade eden Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Geçmişte Avrupa ülkelerinde önce köylü hareketleri başlamış, arkasından sanayileşme sürecinde işçi hareketleri ve onun sonrasında da birtakım demokratik haklar elde edilerek Avrupa ülkeleri bugünkü demokrasilerine kavuşmuştur. Halkın yoğun bir mücadele vererek elde ettikleri hakları, Atatürk bizlere hediye etmiştir. Onun için zaman zaman kıymetini bilmezler çıkabiliyor. O yüzden Atamızın bizlere emaneti olan cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun sonuna kadar korumak kollamak, bizden sonraki kuşaklara daha güçlenmiş daha gelişmiş bir şekilde devretmek her Türk vatandaşının en önemli görevi olmalıdır. Son dönemlerde özellikle Suriye´deki, Irak´taki, zaman zaman diğer İslam ülkelerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ne kadar ileri görüşlü ne kadar iyi bir devlet adamı olduğu çok daha iyi anlaşılmaktadır.'
Hatay Milletvekilleri Birol Ertem ve Mevlüt Dudu, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Aydın Tetikoğlu, Erol Özkan, Nursal Çakıroğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu ve Meral Batı Demirbaş, kaymakam ve belediye başkanları, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, işadamları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı Cumhuriyet resepsiyonunda, 94. yılı pastası da Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22