Vali Doğan: Amanoslar temizlendi

İskenderun´da meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, terör eylemiyle ilgili iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ardından açıklama yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Amanosların temizlendiğini

HATAY 26.10.2020 23:23:12 0
Vali Doğan: Amanoslar temizlendi

Vali Rahmi Doğan, İskenderun´da olay yerinde incelemelerde bulunarak konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Kİskenderun´da Valilik Çalışma Ofisindeaymakam İskender Yönden´in de katıldığı açıklamada Vali Doğan, şu bilgileri paylaştı:

'Amanoslar PKK terör örgütünün uzun yıllardır yerleştiği bir lokasyon. Zaman zaman 150-200 arasında terörist grupların da bulunduğu bir bölge. Ancak 22 Ağustos´ta güvenlik birimlerimiz tarafından yapılan operasyon neticesinde 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. Peşinden 18 Ekim tarihinde yine güvenlik birimlerimiz tarafından yapılan operasyon neticesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 ekim tarihinde 1 terörist sağ, 1 terörist ise ölü olarak yakalanmıştır. Sağ olarak yakalamış olduğumuz terörist gri listede aranan, HDP Muş milletvekili Demir Çelik´in oğlu Yoldaş Selim Çelik bugün itibariyle adli birimler tarafından tutuklanmıştır.

Suriye´den paramotorla gelmişler

İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde; biri 28 Eylül, diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen bir uçan aletle Münbiç´ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar dağına indiklerini tespit ettik. Bu tespit neticesinde güvenlik birimlerimizin çalışması 19 Ekim tarihinde neticesini verdi ve 1 teröristi etkisiz hale getirdik, 1 teröristi canlı olarak yakaladık. Bugün geri kalan 2 teröristin yerini yine istihbarat birimlerimiz tespit etti, TSK´ya bağlı Hava Kuvvetleri unsurlarınca sabah saat 11.00 sıralarında teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu. Yine aynı esnada hem emniyet hem polis harekat timlerimiz bölgede operasyonlara devam etti.

'İlk temas Payas´ta yaşandı'

Bugün İskenderun´a inen bu iki terörist, güvenlik birimlerimizin Amanoslarda sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta Payas´taki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı, peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan kaçarken 1 terörist imha edildi ve kendisini o esnada patlattı. İkinci terörist güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi.

'Amanoslarda PKK imha edilmiştir'

Bugün itibariyle Amanoslarda PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum; herhangi bir can kaybı olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler. Birkaç hafif yaralımız var. Bunların herhangi bir hayati tehlikesi bulunmamaktadır. 

/resimler/2020-10/27/0012489268463.jpg


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29