Vali Doğan: Sızıntıya müdahalemiz sürüyor

Suriye´deki enerji santralinden yayılan Hatay Samandağ sahiline vuran petrol atıklarının etkilediği bölgede inceleme yapan Vali Doğan, “Hem denizden hem karadan müdahalemiz devam ediyor” dedi.

GÜNCEL 3.09.2021 14:35:04 0
Vali Doğan: Sızıntıya müdahalemiz sürüyor

Hatay Samandağ sahiline vuran petrol atıklarının temizliği Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik ekiplerince sürdürülüyor. Beraberindeki heyetle sahilde inceleme yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, bir hafta önce meydana gelen olay sonrasında açık denize sızan fuel-oilin büyük çoğunluğunun Suriye kıyılarına tekrar ulaştığını ve Suriye kıyılarında da bir temizlik çalışmasının yürütüldüğü belirtti.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nizamettin Ülker ve HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sn. Cengiz Erarslan ile birlikte çevlik sahilinde ki incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede Suriye basınından takip ettiklerini ifade eden Vali Doğan, açık alanda Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü´ne bağlı gemilerle temizlik çalışmasının sürdürüldüğünü kaydetti. Önlemlerin olay sonuçlanana kadar devam edeceğini belirten Vali Doğan, “Hem açık denizde hem sahillerimizdeki çalışmaları Valiliğimizin, Ulaştırma Bakanlığımızın, Çevre Bakanlığımızın gözetiminde arkadaşlar devam ettiriyorlar' diye konuştu..

Vali Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tabi deniz şartları gereği birtakım atıklar da bizim sahillerimize doğru gelmiş bulunmaktadır. Bu gelen parçacıklar çok küçük parçacıklar, metal para büyüklüğündeki parçacıklar. Arkadaşlarımız sahildeki bu partikülleri topluyorlar, hem denizden hem karadan müdahalemiz devam ediyor. 6 tane gemi açık denizde çalışıyor. Bu gemilerin kullanacağı birtakım materyaller İskenderun Limanı´na dün ulaştı, 11 konteynerle gelen bu materyaller hem mevcut denizdeki gemilerimiz hem de bu gemilere ilave gelecek gemilerimiz tarafından kullanılacak. Bütün tedbirleri alıyoruz, devletimizin tüm imkanlarıyla buradayız.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23