Vali: Okumadığımız takdirde dolmuyor

Antakya´da Anadolu Mektebi Yazar Okuma Programı İstişare Toplantısı düzenlendi Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığındaki toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Milli Eğitim Müdürvekili Mesut Çerko, Anadolu Mektebi Öğr

EĞITIM 18.03.2022 14:09:54 0
Vali: Okumadığımız takdirde dolmuyor

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığındaki toplantıda okumanın ve okutmanın önemini anlatan Vali Doğan, 'Okumak ve okutmak çok kutsal ve önemli bir iş, dolayısıyla çocukların yaşlarına uygun şekilde hangi eserleri, klasikleri okuması gerektiğini, belki zorunluluk, belki bir fırsat olarak onların önüne koymak lazım. Bazı çocuklarımız var üniversiteyi bitiriyor ama bu klasiklerden hiç haberi olmuyor, bazıları bunlara ulaşamıyor. Ama buradaki heyet bu çocuklara yol göstermekte, onlara yardımcı olmak amacıyla gönüllü olarak yola çıkmış bir heyet. Ben de kitap okumanın milli eğitim müfredatına girmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü okumanın ne kadar faydalı olduğunu, geleceğe insanı ne kadar iyi hazırladığını bilenlerdim. İlin çeşitli okullarından 50 öğretmenimiz var bu sayıyı arttırabiliriz. Burada kitap, materyal, mekan konusunda valilik olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Burada gördüğüm sadece kitap okumak değil, okuduktan sonra seminerler şeklinde ne anlatıldığı, ne anlaşıldığı hususunun çocuklar tarafından sunulmuş olması da çok önemli. Artık dünya çok küçüldü, bunu her zaman söylüyorum bizim çocuklarımız ilçelerle, illerle değil, dünya çapındaki çocuklarla yarışmak durumunda. Çocukları öyle bir yetiştirmeliyiz ki, bu milletin hakkını, hukukunu savunup, koruyabilmesi açısından bu donanıma sahip olması lazım, aksi takdirde bu eksikliği her alanda hissederiz' diye konuştu.

Doğan, 'Bize düşen bir görev varsa onları da burada ifade ederseniz bizde o yolda arkadaşlarla birlikte çalışır, gayret ederiz. Bunun gönüllü yapılması ayrıca bir keyif vermekte. Bende her akşam okuyorum ve bunun çok faydasını görüyorum. Okumadığımız takdirde dolmuyor, dolmadığı takdirde taşmıyor. Taşırabilmemiz için okumamız lazım aksi takdirde eksik kalıyor, kelimeler, cümleler, değerlendirmeler, ufkumuz, vizyonumuz eksik kalıyor. Okumamız, çocuklara okutmamız lazım, kitap her şeydir. Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde bir kütüphane açtık, orada güzel ve güncel kitaplarda var. Dün almış olduğumuz kararla da kütüphaneyi 7/24 açık hale getirerek çocukların hizmetine sunduk. Çocukların o kitapların, atmosferin içinde olmaları çok önemli' diye konuştu.

'Göçmen eleştirisi'ne cevap

Yerli üretim SİHA ve İHA´ların önemli olduğunu da belirten vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Güncel tartışma SİHA ve İHA´lar, bunların yazılımı tartışılıyor, kodlamalar tartışılıyor Türkiye ciddi bir atılım yaptı ve bizim çocuklarımız bir at başı önde gidiyorlar. Bu da Türkiye´nin bölgedeki varlığını, duruşunu ve menfaatlerini koruyan bir hal aldı. Türkiye şu anda bölgesinde Rusya ile Ukranya´yı anlaştırmaya çalışan, güney sınırında inisiyatif alıp kendi güvenlik bölgemi oluşturuyorum diyebilen bir ülke haline geldi. Bu askeri açıdan yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini vermesidir. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, önlerine imkanları, fırsatları koyduğumuzda bu çocuklar bunları çok güzel bir şekilde değerlendirebilecek kabiliyetteler. İmparatorluğun çocuklarıyız, 500-600 yıl 3 kıta da hüküm sürmüş milletin evlatlarıyız, bu tesadüfi bir durum değil. Bu milletin feraseti, zekası, üstün kabiliyetleriyle olan bir durum. Milletimizin sıkıntıya düştüğü dönemlerde olmuştur, fakat bu millet çok hızlı bir şekilde bu sıkıntıları çözerek yoluna devam etmiştir. Bugün Suriye ve göçmen eleştirisi var. Biz sadece bugün göçmenleri kabul etmedik, tarih boyunca hep mazlumun yanında olduk. Bu milletin yüceliğiyle alakalı bir durum. Bunda kargaşaya mahal verilecek bir durum yoktur, ortam düzeldiğinde inşallah herkes kendi yurduna dönecektir diye düşünüyoruz” dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29