Vali, Payas´ta muhtarlarla buluştu

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında Payas´ta muhtarlar toplantısı yapıldı.

GÜNCEL 22.02.2019 12:02:21 0
Vali, Payas´ta muhtarlarla buluştu

İskenderun/SES

Payas Kaymakamlığında yapılan ve Kaymakam Polat Kara´nın ilçe hakkında bilgilendirmede bulunduğu toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, kurumların il müdürleri de katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Doğan, 'Bütün kamu kurum temsilcilerimiz burada. Bizler de bu sorunları çözmekle yükümlü heyetiz. Dolayısıyla bize iletilen talepleri devletin imkanları ve mevzuat çerçevesinde değerlendirerek sonuçlarından sizleri bilgilendireceğiz” dedi. Göreve başladığı günden beri fırsat buldukça kamu kurum müdürler ile muhtarları bir araya getirip ilçenin sorunlarını tartışıp, çözüm önerilerini birlikte değerlendirdiklerini belirten Vali Doğan, “Böylelikle ilçelerimizi daha yakından tanıma fırsatı bulup, sorunları yerinde görüp çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Bugün de Payas´a geldik. Payas ilimizin önemli ilçelerinden bir tanesi. Körfezde yer alan ve bir anlamda sanayiciyi misafir eden bunun sonucunda da istihdam oluşturan bir lokasyon. Bu topraklar tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olmuş. Tarih boyunca bir geçit görevi üstlenmiş” diye konuştu.

Yaralıların tedavisi Hatay´da
Türkiye´nin önemli bir süreçten geçtiğini, halen 4 milyon Suriyelinin Türkiye´de barındığını da sözlerine kelyen Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu konuda ülkemiz gücü nispetinde ekonomik olduğu kadar sosyal destekler de veriyor. Bu topraklarda 7 yıldır Suriyeli misafirlerimizle sorunsuz bir şekilde yaşama başarısını göstermek gerçekten çok önemli bir husustur. Dün İdlip´te iki patlama oldu. Bu patlamada çok sayıda ölü ve yaralılar var. Dolayısıyla bu insanların ilk geldiği kapıda Türkiye kapısı oldu. Bu insanları insanlığımız ve inancımız gereği almıyoruz deme şansımız yok. Tarih boyunca bütün dara düşmüşlere kapımızı açmışız. Kapımıza gelen yaralıları aldık ve hastanelerimize sevk ettik, tedavileri yapılıyor. Onlar dara düştüklerinde gelebilecekleri bir Türkiye kapıları var. Ama Türklerin böyle bir durumda gidebilecekleri bir kapısı yok. Bunun için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu coğrafya, bu topraklar hepimize yetecek verimlilikte. Biz üreten bir toplumuz. Ülkemizin her yöresinin ayrı bir özeliği ve güzelliği var. Bununu kıymetini bilmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde olmalı ve ekonomik yönden güçlenmeliyiz. Aksi takdirde bu coğrafyada ayakta durmak zor. Türkiye´de elbette kendi menfaatlerini ve sınırlarını korumak zorunda. İşte Zeytindalı Harekatı da bunun için yapıldı. Suriye Türkiye´nin yaptığı bu operasyonların sonucunda inşallah bir an önce huzura kavuşur ve burada misafir etmiş olduğumuz Suriyeliler de kendi topraklarına döner ve oradaki yaşamlarını sürdürebilirler“ dedi.

Sağlık merkezi 7/24 çalışacak
Payas´ta milli eğitim ile ilgili sıkıntı olmadığını gördüğünü ifade eden Vali Doğan, şöyle konuştu: 'Sağlıkla ilgili olarak da 7/24 çalışacak bir sağlık merkezi açacağız. Tarımla ilgilide bir sıkıntı yok. OSB ile ilgili incelemelerimizi de bu toplantıdan sonra oraya giderek yerinde yapacağım. Sanayi bizim için çok önemli. En önemlisi Dörtyol-Hassa tüneli çalışmamız. Sanayimiz açısından çok önemli bir çalışma. Bize çok büyük rahatlık sağlayacak. Görüşmelerimiz ve çalışmamız devam ediyor.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04