Vali, Samandağ´da sorun dinledi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Samandağ´da muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

GÜNCEL 30.08.2019 10:27:26 0
Vali, Samandağ´da sorun dinledi

Antakya/SES

 Hatay Milletvekili Serkan Topal, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin ve kurum il müdürlerinin de katıldığı Uzunbağ Mahallesindeki toplantıda konuşan vali Doğan, kurum müdürleriyle birlikte her ay bir ilçede muhtarlarla bir araya geliyor sohbet ederek, ilçenin sorunlarını konuşup çözüm yollarını ürettiklerini ifade etti. Hatay Milletvekili Topal´ın daveti üzerine Uzunbağ Mahallesindeki toplantıya katıldığını anlatan vali Doğan, yöre halkıyla sohbet dip, il ve ilçenin sorunlarını görüşeceklerini belirtti.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Vali Doğan, 'Samandağ ülkemizin cennet köşelerinden biri. Dolayısıyla bizim buralara gözbebeğimiz gibi bakmamız lazım. Samandağ´ı ilk olarak Türkiye´yle entegre etmemiz lazım. Şu an Samandağ bir girişi bir çıkışı olan ilçe konumunda. Bunu çözmemiz lazım, bunun çözüm yolu da Samandağ-Arsuz arasındaki yolun yapımı. Yol şu anda yüzde 60 seviyesinde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay itibarıyla da asfalt dökmeye başlayacağız. Orada iki büyük köprü yapıyoruz. Biri 60 metre, diğeri 30 metre uzunluğunda. DSİ bu iki derede de ciddi ıslah çalışmaları yaptı. Bunun dışında yol üstünde tam 64 tane irili ufaklı menfez yaptık. Bunların bazıları köprü sayılabilecek kadar büyük. Tabi bunlar yetmez, Samandağ bir turizm şehri ve biz buraya 52 kilometrelik bir bisiklet yolu da yapıyoruz. Arsuz´dan yola çıkan birisi Samandağ´a kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak. Çevlik´ten bisiklete binildiğinde de 52 kilometre bisiklet sürülebilecek. Belki de bisiklet turnuvalarının düzenlenebileceği bir mekân yapıyoruz. Bu güzergâh üzerinde gerçekten çok güzel mekânlar var. Bunlar arasında dört alan belirledik ve bu alanlarda insanların dinlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği mekânlar da planladık. Bunları da inşallah kısa süre içerisinde yapacağız. Yolumuz bitmek üzere, inşallah 29 Ekim´de de bu yolu açacağız. Çevre yolunu da bitireceğiz. Hastanenin yapımı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Onun da en kısa sürede bitirip halkın hizmetine sunacağız. Bunlarla bitecek mi? Hayır elbette. Burada yerel aktörlerimizle, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızlarla, vekillerimizle birlikte ilin, ilçelerin, Samandağ´ın sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz. Bunun için geldik” dedi.
Muhtar ve vatandaşların talep ve sorunlarını dinleyen vali Doğan, toplantı sonrasında beraberindeki heyetle birlikte Samandağ´da incelemede de bulundu. Toplantıda konuşan milletvekili Topal da Hatay´a yaptığı katkıları ve yapılan toplantıya katılmasından dolayı vali Doğan´a teşekkür etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57