Vali Soytürk, ambulans uçakla Ankara´ya götürüldü

1 Şubat´ta yaptırdığı covıd-19 (koronavirüs) testi pozitif çıkan ve evinde tedavi gören İskenderun eski kaymakamı ve Kilis Valisi Recep Soytürk, durumunun ağırlaşması üzerine önce Kilis Devlet Hastanesinde tedaviye alındı, ardından

GÜNCEL 10.02.2022 16:23:47 0
Vali Soytürk, ambulans uçakla Ankara´ya götürüldü

Diyabet hastası da olan Kilis Valisi Soytürk, diyabetten kaynaklı satürasyon seviyesinin düşmesi üzerine Gaziantep Havalimanına inen ambulans uçakla tedavi için Ankara´ya götürülerek, Ankara Şehir Hastanesi´nde tedavi altına alındı.

Kilis´e vekaleten vali

Kilis Valisi Recep Soytürk´ün Ankara´da korona virüs tedavisi görmesi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Kilis´e vekaleten görevlendirilen merkez valisi Kadir Çakır, görevine başladı. Merkez Valisi Çakır, Ankara´dan kilis´e giderek vekaleten valilik görevine başladı. Çakır´ın, Vali Soytürk´ün tedavisi tamamlanana kadar Kilis Valiliği görevini sürdürmesi bekleniyor.

İskenderun ve Dörtyol´da kaymakamlık yaptı

1967 Sakarya´nın Karasu ilçesi doğumlu olan Recep Soytürk, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden mezun oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan kaymakamlık sınavı kazanarak 1992 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. çişleri Bakanlığı tarafından yabancı dilini geliştirmek ve mesleki incelemede bulunmak üzere İngiltere´ye gönderilen Soytürk, Eflani, Posof, Taşköprü, Ürgüp, Dörtyol ve İskenderun Kaymakamlığı, Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Siirt ve Amasya Vali Yardımcılığı görevinde de bulundu. Nurdan Soytürk ile evli ve 3 çocuk babası olan Soytürk, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile valiliğe atandı ve 04 Kasım 2018 tarihinde Kilis valiliği görevine başladı.

Kaymakamlıktan Soytürk açıklaması

İskenderun Kaymakamlığından vali Soytürk´ün sağlık durumunun iyi olduğu yönünde açıklama yapıldı. kaymakamlık açıklamasında, 'Kilis Valimiz Recep Soytürk´ün Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine tedavi görmek üzere Ankara Şehir Hastanesi´ne kaldırıldığı hepimizin malumudur. İlçemiz kaymakamı İskender Yönden tarafından Kilis Valimiz Soytürk ile irtibata geçilerek yapılan görüşmede sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavi sürecinin stabil olarak devam ettiği bilgisi edinilmiştir. Vali Soytürk´ün herhangi bir hayati riski bulunmadığı gibi anormal bir gelişme de söz konusu değildir' ifadesine yer verildi.
Görev yaptığı yerlerin valilikleri ve çeşitli sivil toplum kuruşlarından teşekkür belgesi alan vali Recep Soytürk, Türkiye Ana ve Çocuk Sağlığı Vakfı tarafından 2002 yılında Atatürk Haftası Hizmet Ödülleri kapsamında ´Yılın En Başarılı Bürokratı´ seçilmişti.

Kilis Valisi Soytürk, 20 Ocak 2022 tarihinde Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında yaptığı değerlendirmede şunlara yer vermişti: 'İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumun aydınlanmasında önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına erişmiştir. Tarafsız, özgür ve objektif basın, güçlü demokrasiye uzanan merdivenin en önemli basamaklarındandır. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla devlet arasında köprü görevi görmektedirler. Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal yapının, kamu kurum ve kuruluşlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, idareciler olarak çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19