Vali, TÜSİAD´ı ağırladı

Hatay Valisi Erdal Ata, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

GÜNCEL 2.04.2018 11:13:08 0
Vali, TÜSİAD´ı ağırladı

Antakya/SES

TÜSİAD heyetini Hatay Valilği Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda kabul eden Ata, tarihte yaşamış 13 medeniyetin izlerini taşıyan Hatay´da konuklarını ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Ziyarette konuşan Ata, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı operasyonda tek bir sivil zarar görmedi. Bu büyük bir başarıdır. Ayrıca bu süreçte terör örgütünün baskısından, zulmünden mağdur olan yerel halk kurtarıldı.Terör örgütü tarafından ölüme terk edilen yaşlı ve hastalar ülkemizin imkânları ile tedavi edilerek sağlığına kavuştu” dedi. Dünyanın hiç bir tarafında böyle bir olayı görmenin mümkün olmadığını belirten Ata, şöyle konuştu: 'İşte yakınımızda görüyoruz, Rusya´nın, Amerika´nın yaptıklarını. Her tarafı bombalayıp yerle bir ediyorlar. Ama bizim silahlı kuvvetlerimiz adeta teröristleri tereyağından kıl çeker gibi temizleyip imha ediyor. Bu vesileyle Zeytin Dalı Harekatında gösterdikleri büyük başarı için onlarla gurur duyduğumuzu ve tebrik ettiğimizi bir kez daha belirtmek isterim.'
TÜSİAD Başkanı Bilecik de kabulünden dolayı Ata´ya teşekkür etti ve TÜSİAD Başkanı olarak ilk ziyaretimi Hatay´a yaptığını anımsatarak, 'Şimdi de 47 yıllık öyküsü olan iş dünyası sivil toplum örgütünü temsilen ordumuzun Zeytin Dalı Harekatında en büyük destekçisi olan Hatay´da bulunmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim' diye konuştu.

Valilikten sığınmacılara ´mülteci´ tanımı
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, mültecilerle beraber şehrin çekmiş olduğu yükü ve gerekse TSK´nın Zeytin Dalı Harekâtıyla beraber şehrin gösterdiği büyük fedakârlığı son derece iyi anladıklarını kaydeden Bilecik, konuşmasında şunları söyledi: 'Bu memleketin bir evladı olarak çekilen hem acıları hem sevinçleri, hem gururu hem de üzüntüleri yakinen takip etme şansı bulan insanlardan bir tanesiyim. Çünkü şu ana kadar çekilen önemli sıkıntılar, gerçekten Hatay halkı bunları televizyondan izlemedi. Bilfiil zaman zaman da yaşadı. Ama ne mutlu ki bence mutlu sona giden bir yolculuk yapılıyor. Özellikle terör odaklarının tamamen temizlendiği, şehrin artık bundan sonra gerçekten daha fazla işine gücüne bakabileceği, daha fazla milli gelirden pay alabileceği bir noktaya geliyor. Çünkü ben de biliyorum ki Hatay´ın bütün bu noktalarına bakıldığı zaman barışın, sevginin, hoşgörünün, bu çok kültürlülüğünün vermiş olduğu ve üzerinden yaklaşık onlarca medeniyeti ağırlamış bir kent nihayetinde.'
Kentin mültecilerle beraber mevcut nüfusunun önemli bir yükü kaldırdığını aktaran Bilecik, yapılan çalışmalarla bu yüklerin, şehrin ekonomisine pozitif şekilde yansıyacak günleri yakında göreceğini söyledi. bu açıklamayla Hatay Valiliği, Suriye´den gelen sığınmacıları, geldikleri dönemde ´misafir´ olarak tanımlarken, önceki gün yaptığı TÜSİAD ziyareti açıklamasıyla sığınmacıları ´mülteci´ olarak tanımladı.
Vali Ata, konuklarını Hatay Valiliğinde bulunan Hatay Devleti Müzesi´ni konuklarına gezdirdi. Ziyarete Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve adaylarından Hikmet Çinçin de eşlik etti.

HBB´yi de zayeret ettiler
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve beraberindeki heyet, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç, TUSİAD YK üyeleri, Doğu Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Faruk Ekinci, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı Gökhan Alkan da katıldı.
Hatay´ın geçmişini anlatan ve medeniyetler şehri olduğunu ifade eden Savaş, ziyarette, EXPO 2021 hakkında bilgi verdi, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı´nın başarılarını anlattı.
TÜSİAD heyetine ziyareti için teşekkür eden Savaş, Reyhanlı´da arkeolojik kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan ve Hatay Arkeoloji Müzesi´nde bulunan Hitit Kralı Şuppiluliuma´nın heykelini kopyasını ve Antakya´ya özgü Türk Kahvesi hediye etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00