Vali Masatlı muhtarlarla buluştu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun’da muhtarlarla bir araya geldi.

İSKENDERUN 18.10.2023 14:54:00 0
Vali Masatlı muhtarlarla buluştu

İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda muhtarlarla bir süre sohbet eden Masatlı, muhtarların taleplerini dinledi.

Mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentte hizmet veren kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı, depremden sonra kentin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, yaşanan sorunların kısa sürede çözüleceğini söyledi. Tarihin en büyük depremlerinin birinin yaşadığını hatırlatan Masatlı, "Hatay'ımızı o eski ihtişamlı, hayatın normal aktığı günlere doğru döndürme noktasında hep beraber göstereceğimiz çaba ve gayretin önemli olduğu vurgulamak isterim" dedi.

210 KİŞİYE  HALA ULAŞILAMADI

Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Arsuz dahil tarihin en ağır afetlerinden birine maruz kaldığını belirtti. Masatlı, “Bizler Hatay’ı çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara teslim etmekle mükellefiz” diye konuştu. Yıkımlarla beraber enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini, İskenderun’da çalışmaları hızlandıracaklarını kaydeden Vali Masatlı, ancak enkazın ana yükünün Antakya merkez, Defne, Samandağ, Kırıkhan ve Hassa’da bulunduğunu hatırlattı. 270 bin bağımsız bölümün yıkımının tamamlanarak, bunların yerine yenilerinin yapılacağını kaydeden Vali Masatlı, 170 bin kişinin 54 bin konteynerde barındığını,  bu sayıyı da 75 binin üstüne çıkaracaklarını ifade etti. Can kayıpları hakkında da bilgi veren Vali Masatlı, bunun da 25 binin üstünde olduğunu, 210 kişiye de hala ulaşıyaladığını aktardı.

“32 BİN 600’DEN FAZLA TOPLU KONUT DEVAM EDİYOR”

Yıkılan binaların yerine yenilerinin yapımının sürdüğünü sözlerine ekleyen Vali Masatlı “Çünkü siz İskenderunlular olarak da buna şahitsiniz. 32 bin 600’den fazla toplu konut inşaatımız devam ediyor. Büyük bölümü İskenderun Cebike bölümüne, Hastanelerimiz devam ediyor, bir hafta on güne kadar, İskenderun Devlet Hastanesi bitiyor. Antakya Araştırma Hastanesini de Aralık ayında açarız. Defne’nin yarım kalan bir kısmı var, ameliyathane kısmı oda bitti bu arada yolları ile ilgili çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘DEVLETİ CUMHURBAŞKANI VALİLER VE MUHTARLAR TEMSİL EDER’

Devletin yapılanmasını muhtarların da çok iyi bildiğine vurgu yapan Vali Masatlı şunları söyledi: “Temelde devleti üç kişi temsil eder. Cumhurbaşkanımız, ilde Valiler ve Muhtarlar temsil eder. Dolayısıyla bizler devletin genel manada tabi kaymakam arkadaşlarımız, bizim buradaki hem devletimizin, hükümetimizin ve bizlerin temsilcisi. Dolayısıyla buradaki bütün yönetim sorumluluğunu da biz üstümüze almışız durumdayız.”


Anahtar Kelimeler: Masatlı muhtarlarla buluştu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19