Vali yardımcılarının görev dağılımı yapıldı

Hatay Valiliği vali yardımcıları arasında görev dağılımı yapıldı.

HATAY 2.10.2023 18:30:00 0
Vali yardımcılarının görev dağılımı yapıldı

Bugün itibariyle başlayan yeni görev dağılımına göre Vali Yardımcısı olarak görev yaparken Antakya Kaymakamı olarak görevlendirilen Abdullah Akdaş, İçişleri Bakanlığına bağlı Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı İle 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nden sorumlu olarak görevini sürdürecek. Erzin Kaymakamı Vali Yardımcısı Onur Özaydın’in sorumluluk alanında ise esnaf dükkanlarının yapımı bulunuyor.

Yardımcı Dağ’ın sorumluluk alanları

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ’ın sorumlu olduğu birimler ise Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlı İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı, İl Yazı İşleri Müdürlüğü, İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl İdare Kurulu Müdürlüğü, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, İl Güvenlik İşleri Bürosu, İl Güvenlik Ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü, İl Planlama Ve Koordinasyon Müdürlüğü, Açık Kapı Şube Müdürlüğü, Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü sorumluluklarının yanı sıra Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması İle İlgili Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı, İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı Ve İnsan Hakları İle İlgili Konularda Koordinasyonu yürütecek.

Defne ve Antakya ilçelerinden sorumlu Vali Yardımcısı Dağ’ın sorumluluk alanında Hükümet Konağı Amirliği, Yüksek Seçim Kurulu-İl Ve İlçe Seçim Kurulu İle İlgili İşler, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı da bulunuyor.

Atak Belen ve Arsuz’dan sorumlu

Belen ve Arsuz ilçelerinden sorumlu Vali Yardımcısı Can Atak’ın görev alanında ise şu birimler bulunuyor: Hatay Havalimanı Mülki İdare Amiri, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve SYDV Başkanlığı; Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü; Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na bağlı Hatay Havalimanı Müdürlüğü, PTT Başmüdürlüğü, TCDD İskenderun Gar Müdürlüğü, Türk Telekomünikasyon Müdürlüğü, Karayolları 53. Şube Şefliği; Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, DSİ 63. Şube Müdürlüğü, Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü, Hatay Gıda Kontrol Laboratuarı, Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü.

Atak, konteynır kent koordinatörü

İskenderun ve Payas ilçelerinin sorumlusu, konteynır kent koordinasyondan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Ali Atak, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ile Antakya Gümrük Müdürlüğü ile Ürün Denetmenleri Antakya Grup Başkanlığı’ndan sorumlu.

Devlet medyası İçen’in sorumluluğunda

Reyhanlı ve Kumlu’dan sorumlu olan Vali Yardımcısı Gökay İçen’in sorumluluk alanında Cumhurbaşkanlığına bağlı TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı ile Basın İlan Kurumu bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı’nın İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Protokol Şube Müdürlüğü görev alanına giren Vali Yardımcısı İçen’in diğer sorumluluk alanları şöyle: 
Millî Eğitim Bakanlığı: İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YÖK Başkanlığına İlişkin İşlemler. Sağlık Bakanlığı: İl Sağlık Müdürlüğü.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği.

AFAD’ın takibi Mızrak’tan sorulacak

Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak ise Kırıkhan ve Hassa’dan sorumlu. Görev dağılımına göre Mızrak’ın görev alanındaki birimler şunlar:

İçişleri Bakanlığı: İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü.
Hazine ve Maliye Bakanlığı: TÜİK Hatay Bölge Müdürlüğü, Defterdarlık, Vergi Dairesi Başkanlığı, Küçük ve Ortak Ölçekli Mükellef Grup Başkanlığı, İskenderun Milli Piyango Müdürlüğü.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Hatay İl Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü.

Ekinci, enkaz kaldırma koordinatörü

Enkaz kaldırma koordinasyonu ile Dörtyol ve Erzin’den sorumlu Vali Yardımcısı Cafer Ekinci’nin görev alanındaki ilgili bakanlık birimleri şunlar:

Kültür ve Turizm Bakanlığı: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Başkanlığı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Hatay Kadastro Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro, Bölge Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Meteoroloji İl Müdürlüğü.

Yerel yönetimler Çolak’ın alanı

Altınözü, Yayladağı ve Samandağ ilçelerinin sorumlusu Vali Yardımcısı Mehmet Anıl Çolak’ın diğer bir görev alanı kamu kurumları ile yerel yönetimler arasında koordinasyon. Çolak’ın görev alanına bakanlık birimlerinden ise şunlar giriyor:

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü.

İçişleri Bakanlığı: İdare ve Denetim Müdürlüğü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, TSE Hatay Temsilciliği, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, KOSGEB Hatay Müdürlüğü.

Topaloğlu, Aktürk ve Meşeli’nin sorumlulukları

Çadır Kent Koordinasyondan Sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu’nun sorumluluk alanında beslenmenin koordinasyonunun yanı sıra İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesi Genel Koordinatörü ve Şeran beldeleri / Zeytin Dalı Harekatı Bölgesi bulunuyor. İl Müftülüğü, Sodes Proje Koordinasyon Birimi, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü de Topaloğlu’nun görev alanında yer alıyor.

Zeytin Dalı Harekatı Bölgesi Genel Koordinatörü, Cilvegözü ve Kumlu sınır kapılarının mülki amiri Orhan Aktürk’ün görev alanındaki diğer kurum ise İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü. Vali Yardımcısı Hasan Meşeli’nin görev alanı ise Afrin, Racu, Cinderes, Mabatlı, Şeyh Hadid ve Bülbül ilçeleri Genel Koordinatörlüğü.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek İskenderun Körfezi limanları, H. Hasar Gökpınar Madenli Yat Limanı, Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı Yayladağı sınır kapısının mülki idare amirliğini yürütecek. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19