Validen çilek hasadı

Yayladağı´nda sığınmacı Türkmenler üretiyor

GÜNCEL 17.05.2019 11:23:06 0
Validen çilek hasadı

Antakya/SES

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan Yayladağı Geçici Barınma Merkezinde kalan Türkmenlerin ekip yetiştirdiği çilek ve mantar hasadına katıldı ve üretilen ürünler hakkında bilgi aldı.
Yayladağı´ndaki hasatta gazetecilere açıklama yapan Hatay Valisi Doğan, yapılan proje ile 2017 yılından önce 100-150 dönüm civarında olan üretim alanının bu yıl 900 dönüme yükseldiğini ifade etti. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Doğan şunları söyledi: '2014 yılında hayata geçirilen ve Yayladağı´nda üretimine başlanan çilek, ilçemizin tarımsal potansiyeline olumlu bir katkı yapan katma değeri yüksek bir ürünüdür. Burada yürütülen proje ile 250 civarında Suriyeli Türkmen aile geçimini sağlayabiliyor. Bu yolla hem üretime katlı yaparken hem de ekonomik gelir elde etme ve kendi geçimlerini ikame etme imkanı buluyorlar.'
Çilek tarlasında ilk hasadı yapan vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, yetiştiricilerle sohbet etti. 250 Suriyeli ailenin tarımsal üretimde bulunduğu, mantar ve çileğin yanı sıra 350 dönüm alanda Kapya Biber yetiştirme projesinin de devam ettiğini belirten vali Doğan, ihracata yönelik üretilen çileklerin muhafazası için yapılan soğuk hava deposunu inceledi; Yayladağı Kaymakamlığı tarafından 'Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” projesi kapsamında hazırlanan 100´er metrekarelik 25 çadırda üretilen mantar seralarını inceledi. Suriyeli yetim çocuklarının eğitim gördüğü merkezi ziyaret edip, çocuklarla sohbet eden ve eğitimleriyle ilgili bilgi alan vali Doğan, çocuklara hediye de dağıttı.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Doğan´ın katılıdğı çilek hasadında, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Sağlık Müdürü Umut Tiryaki ile çiftçiler de bulundu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,21% -0,18
  • EURO

    34,70% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2398,24% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00